Ενημερωτικά άρθρα από τη Δρ. Βιολέττα Αννίνου

Τι είναι η Κβαντική Βιο-Ανάδραση

Quantum

Κβαντική Βιο-Ανάδραση (Quantum Biofeedback) με το SCIO/INDIGO/EDUCTOR(CE CERTIFIED) είναι ένα Βιο-Ενεργειακό Body Scan, ένα επαναστατικό σύστημα που κυριολεκτικά θα αλλάξει τη θεώρηση της Υγείας για τa επόμενα χρόνια! Ειναι ένα υπερεξελιγμένο επιστημονικό εργαλείο ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟ-ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ, το οποίο είναι ικανό να λαμβάνει τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα, από το ηλεκτρομαγνητικό του πεδίο. Είναι μια ασφαλής και ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνολογία ανά τον κόσμο. Από το 1995 διδάσκεται στις ιατρικές σχολές του εξωτερικού - Ευρώπη, Η.Π.Α, Καναδα), η οποία μας δίνει πληροφορίες και αποτελεί μια μέθοδο συμπλήρωσης δηλαδή συμπληρώνει τις μικροβιολογικές εξετάσεις και δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της φυσικής, νοητικής, αλλά και συναισθηματικής κατάστασης του οργανισμού.  Σχολές:

1)      http://www.saybrook.edu/academic-affairs/areas (mind body medicine)

2)      University of California http://www.osher.ucsf.edu/patient-care/treatments-services/biofeedback-increase-self-awareness-enhance-relaxation/

3)      http://www.widener.edu/academics/schools/shsp/psyd/biofeedback/default.aspx

Biofeedback Clinic & Certification Center

Widener University in Pennsylvania

4)      Biofeedback | University of Maryland Medical Center http://umm.edu/health/medical/altmed/treatment/biofeedback

5)   Biofeedback Treatment - Loyola University Medical Center, Department of Psychiatry and Behavioral Neurosciences http://www.stritch.luc.edu/depts/psych/specialties/biofeedback.htm

6)      http://www.urmc.rochester.edu/Encyclopedia/Content.aspx?ContentTypeID=85&ContentID=P00174

University of Rochester

7)   Quantum Biofeedback | Osher Center for Integrative Medicine

University of California

http://www.osher.ucsf.edu/patient-care/treatments-services/biofeedback-      increase-self-awareness-enhance-relaxation/

8)      Biofeedback and Pain Management | Duke Psychiatry and Behavioral Sciences Duke University http://psychiatry.duke.edu/divisions/behavioral-medicine/biofeedback-and-pain-management

Πως αναπύχθηκε η Κβαντική Βιο-Ανάδραση;

Δημιουργήθηκε  απο μια ομάδα επιστημόνων της NASA από το 1960 και  μετά από μια πολύχρονη μελέτη και ερευνα πανω απο 35 χρόνων  στα ευρήματα και τις ανακαλύψεις μεγάλων κλασικών επιστημόνων όπως οι Volta, Ampere, Ohm αλλά και της σύγχρονης θεωρίας της σχετικότητας του Einstein (E=mc[1]) και στην ολιστική θεώρηση του ανθρώπου. Καρπός αυτής της έρευνας είναι ή Κβαντική Βιο-Ανάδραση, Ας ξεκινισουμε με την ιστορια:

5ος αιώνας π.Χ. Οι  Έλληνες φιλόσοφοι Δημόκριτος και Λεύκιππος υποστήριξαν ότι η ύλη ήταν φτιαγμένη από ελάχιστα, αόρατα μέρη που ονομάζονταν άτομα, ή στα Ελληνικά, “α-τομο”, περιλαμβανομένου του ανθρώπινου σώματος. Επαγγελματίες Γιατροί της αρχαίας Ελλάδας έμαθαν επίσης ότι οι ηλεκτρικές αντιδράσεις που εκπέμπονται από τα ηλεκτρικά χέλια στα κλινικά ποδόλουτρα ανακούφιζαν τον πόνο και παρήγαν μία ευνοϊκή επιρροή στην κυκλοφορία του αίματος.

46 μ.Χ. Οι Γιατροί Λάργος και Διοσκουρίδης τεκμηρίωσαν ουσιώδη θεραπευτικά αποτελέσματα με ηλεκτρικά φορτία στις κυκλοφορικές διαταραχές και στην διαχείριση του πόνου από Νευραλγίες, Πονοκεφάλους και Αρθρίτιδες.

1700 Πολλοί Ευρωπαίοι Γιατροί χρησιμοποίησαν ελεγχόμενα ηλεκτρικά φορτία από ηλεκτροστατικές γεννήτριες σχεδόν αποκλειστικά για πολυάριθμα ιατρικά προβλήματα, περιλαμβανομένων των πόνου, τραύματος και κυκλοφορικών διαταραχών. Επίσης, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ανέφερε ανακούφιση από τον πόνο με την χρήση ηλεκτρικών φορτίων για καταστάσεις όπως “ψύξη.”

1840 Το πρώτο Αγγλικό τμήμα ηλεκτρικής βιο-ανάδρασης ιδρύθηκε στο Νοσοκομείο Guy’s, από τον Dr. Golding Bird. Η ηλεκτρική ανακάλυψη του Galvano οδήγησε στην χρήση των μηχανικά παλλόμενων Γαλβανικών φορτίων.

1860 Αρχή της Φαραδικής Διέγερσης. Ο Bristow αναπτύσσει το Πηνίο του Bristow, χρησιμοποιώντας την αρχή του Faraday για τον ηλεκτρο-μαγνητικό έλεγχο της ηλεκτρικής τάσης.

Η Ανακάλυψη του ηλεκτρικού Σώματος από τον Michael Faraday. Ο ηλεκτρισμός χρησιμοποιείται σε όλο το σώμα. Συγκεκριμένα νεύρα φτιαγμένα από κύτταρα που ονομάζονται νευρώνες μεταφέρουν ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο από κάθε μέρος του σώματος και από τον εγκέφαλο σε  όλα τα μέρη του σώματος. Αυτά τα νεύρα μεταφέρουν ηλεκτρισμό ακόμα και από το ένα μέρος του εγκεφάλου στο άλλο. Γενικά, αυτός είναι ο τρόπος που ο εγκέφαλός μας μάς βοηθάει να πάρουμε πληροφορίες από τις αισθήσεις μας, επεξεργάζεται τις πληροφορίες και μας βοηθά να ελέγξουμε τους μύες και τα όργανά μας. Οι ιστορικοί της επιστήμης αναφέρουν τον Faraday ως έναν απο τους καλύτερους πειραματιστές στην Ιστορία της Επιστήμης.

1891 Ο Nikola Tesla παρουσιάζει μία εργασία για την ‘Ηλεκτρική Μηχανική’, σχετικά με την ιατρική εφαρμογή των φορτίων υψηλών συχνοτήτων. Σημειώνει ότι όταν το σώμα διαπερνιέται από εναλλασσόμενα φορτία πάνω από μία συγκεκριμένη συχνότητα, παρατηρείται θερμότητα.

1897 Ο Thompson ανακάλυψε τα πρώτα συστατικά μέρη του ατόμου: το ηλεκτρόνιο, ένα σωματίδιο με αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο.

1905 Ο EΙΝΣΤΕΙΝ επιβεβαιώνει την θεωρία του ΠΛΑΝΚ δείχνοντας ότι η ενέργεια του φωτός καθορίζεται από την συχνότητά του, όπου E=hf.

1910 Περίπου το 50% όλων των γιατρών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν ηλεκτρική ιατρική στην καθημερινή τους πρακτική.

1920 και 30 Ο Dr. Royal Raymond Rife κατάφερε μάλλον εξαιρετικά κατορθώματα στην Ιατρική και στην Βιολογία χρησιμοποιώντας συχνότητες.

1929 Ο Lakhovsky εκδίδει το βιβλίο του “The Secret of Life”. Διεξάγει μελέτες και συμπεραίνει ότι τα κύτταρα έχουν αντίσταση, χωρητικότητα, και αγωγιμότητα και λειτουργούν σαν συντονισμένα ηχητικά κυκλώματα, ικανά να απηχήσουν σε μία ηχητική συχνότητα όταν εκτίθενται σε μία σειρά συχνοτήτων.

1920 - 1960 Εκτεταμένη έρευνα στην Βιο-Ενεργητική Βιο-βιο-ανάδραση από τους Rife, Tesla, Miller.

Η Βιο-Ενεργητική Βιο-Βιο-Ανάδραση μελετήθηκε ως αποτέλεσμα ηλεκτρικών σημάτων στην επούλωση τραυμάτων και ελαττωμάτων.

1944 Ο Schroidinger έγραψε το “Τί Είναι Ζωή;” που περιέχει μία συζήτηση για την νεγεντροπία (τα πράγματα μπαίνουν περισσότερο σε τάξη) και για την έννοια των περίπλοκων μορίων με τον γενετικό κώδικα για τους ζωντανούς οργανισμούς. Στο βιβλίο του γράφει ότι το DNA και συνεπώς η Βιολογία έχει Κβαντική και όχι θερμοδυναμική φύση. Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του James D. Watson, το DNA, το Μυστικό της Ζωής, το βιβλίο του Schroidinger έδωσε στον Watson την έμπνευση να ερευνήσει τα γονίδια, γεγονός που οδήγησε στην ανακάλυψη της διπλής ελικοειδούς δομής του DNA.

1950 Μελέτες που αξιολογούν την ηλεκτρική αντιδραστικότητα άρχισαν με τις έρευνες του Dr. Reinhold Voll. Ο Voll μπόρεσε να μετρήσει τις αλλαγές στην αντίσταση του δέρματος στα σημεία βελονισμού και να δείξει ότι το σώμα αντιδρά ηλεκτρικά στα πράγματα που χρειάζεται και αντίστοιχα είναι σε θέση να αντιδράσει σε πράγματα που του είναι επιβλαβή.

1955 Ο Dr. James Pershing Isaacs τυπώνει την δουλειά του για το “Συμπληρωματικό στην Ιατρική”, και ορίζει την Βιολογία ως Κβαντική. Ο Werner Heisenberg γράφει την εισαγωγή.

1959 Το Βραβείο Νόμπελ στην Χημεία, το 1959 δόθηκε στον Jaroslav Heyrovsky “για την ανακάλυψη και ανάπτυξη των μεθόδων και της ανάλυσης του πολαρογραφικού Βολτόμετρου”. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχει μία ενεργητική υπογραφή Βολτομετρικού πεδίου γύρω από κάθε αντικείμενο.

1970’s Η Διαδερμική Ηλεκτρική Νευρική Διέγερση (TENS) είναι γνωστή ως μία βιώσιμη μέθοδος για την διαχείριση του πόνου από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Ποτών (FDA). Πολλές Αμερικανικές εταιρείες αρχίζουν την παραγωγή συσκευών TENS. Αναπτύχθηκε ο Καρδιακός Βηματοδότης.

1985 Ο Becker δημοσιεύει “Το Ηλεκτρικό Σώμα”. Οι θεωρίες του προκαλούν την κατοχυρωμένη μηχανική κατανόηση του σώματος. Με αυτά τα ερευνητικά ευρήματα, είναι σε θέση να αποκαλύψει στοιχεία που οδηγούν σε μία καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας ίασης και της ζωτικής σημασίας του ηλεκτρισμού για την ζωή. Ο Becker άρχισε να εξετάζει γιατί τα κανονικά οστά ιαίνονται, και έπειτα ερεύνησε τους λόγους για τους οποίους τα οστά αποτυγχάνουν να ιαθούν σωστά. Τα πειράματά του έγιναν κυρίως με σαλαμάνδρες και βατράχους, και το αντικείμενό του επεκτάθηκε στην μελέτη της ανάπλασης έπειτα από κακώσεις, όπως ο ακρωτηριασμός των άκρων. Υποψιάστηκε ότι το ηλεκτρικό πεδίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των διαδικασιών ανάπλασης, και έτσι χαρτογράφησε την ηλεκτρική δυναμική σε διάφορα μέρη του σώματος κατά την διάρκεια της ανάπλασης. Αυτή η χαρτογράφηση έδειξε ότι τα κεντρικά μέρη του σώματος ήταν κανονικά θετικά και τα άκρα αρνητικά. Όταν ένα άκρο μίας σαλαμάνδρας ή ενός βατράχου ακρωτηριαζόταν, η τάση από την τομή άλλαζε από περίπου -10 mV (millivolts) σε +20 mV ή περισσότερο την επόμενη μέρα—ένα φαινόμενο που ονομάστηκε φορτίο από τραυματισμό. Σε έναν βάτραχο η τάση απλά θα άλλαζε προς το κανονικό αρνητικό επίπεδο σε τέσσερις εβδομάδες περίπου, και δεν θα συνέβαινε καμία ανάπλαση του άκρου. Σε μία σαλαμάνδρα, ωστόσο, η τάση θα άλλαζε κατά την διάρκεια δύο εβδομάδων από τα +20 mV σε -30 mV, και έπειτα θα ομαλοποιηθεί (στα -10 mV) μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες—και το άκρο θα αναγεννηθεί.

1988 Η συσκευή ενεργητικής ιατρικής ηλεκτρο-βελονισμού του Voll έχει εγκριθεί από τον FDA. (η συσκευή Voll ήταν μία μονοδιάστατη μέτρηση της αντίστασης του δέρματος)

1989 Ο FDA εγκρίνει την συσκευή βιοβιο-ανάδρασης Xrroid του Καθηγητή Nelson, που είναι μία τριανυσματική συσκευή τριών διαστάσεων που στέλνει και μετρά την τάση.

2010 ΕΩΣ Σήμερα, χιλιάδες Γιατροί και Ιατρικοί Ερευνητές παγκοσμίως χρησιμοποιουν το SCIO/INDIGO/EDUCTOR ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ. Αυτές οι λεωφόροι οδηγούν σε νέες δυνατότητες στην βιο-ανάδραση ιατρικών καταστάσεων όπως ο τραυματισμός της σπονδυλικής στήλης, μυική αποκατάσταση, νευρική ανάπλαση, εγκεφαλική διέγερση, διαταραχές κύστης, καρδιοπάθειες, όγκοι και άλλες χρόνιες  ασθένειες και διαταραχές, ανίνευση και βιομετρηση νευροδιαβιβαστών, κλπ.

Πώς Δουλεύει η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ;

Το SCIO/INDIGO/EDUCTOR χρησιμοποιεί ηλεκτρο-δερμικούς αισθητήρες για να μετρήσει την Γαλβανική Δερματική Αντίδραση (GSR), που επίσης αναφέρεται ως Ηλεκτρο-Δερμική Ανταπόκριση (EDR). Η ΓΔΑ μετράει ήπιες ηλεκτρικές αντιδράσεις στην επιφάνεια του δέρματός σας, που αλλάζουν εξ αιτίας της υγρασίας. Η υγρασία του δέρματος αλλάζει σύμφωνα με τον βαθμό στρες και/ή χαλάρωσης του σώματος. Υπάρχει μία άμεση σχέση μεταξύ της δραστηριότητας του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και της συναισθηματικής διέγερσης. Η ΓΔΑ είναι τόσο ευαίσθητη που μπορεί να μετρήσει ακόμα και διακυμάνσεις της συναισθηματικής κατάστασης. Mετρούν την μυική δραστηριότητα, την θερμοκρασία του δέρματος, την ηλεκτρο-δερμική δραστηριότητα (δραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων), την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό, την μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, την πίεση του αίματος, την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και την ροή του αίματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι Κβαντικής Βιο-Ανάδρασης: Γαλβανική Δερματική Αντίδραση (GSR), ΗλεκτροΕγκεφαλοΓράφημα (EEG), Αξονική Τομογραφία (CAT scan), ΗλεκτροΜαγνητική (MRI), κτλ.

Μείωση του Στρες

Το Στρες μας επηρεάζει όλους. Οι επιζήμιες επιδράσεις του υπερβολικού στρες έχουν τεκμηριωθεί καλά σε ένα μεγάλο φάσμα ιατρικών δημοσιεύσεων.

Χιλιάδες ερευνητικά άρθρα, μελέτες και βιβλία αποδεικνύουν, χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας, ότι το στρες μπορεί να είναι παράγοντας σε οποιαδήποτε ασθένεια. Το στρες αλλάζει την Βιοχημεία και την Νευρολογική λειτουργία, και μπορεί να αδυνατίσει το Ανοσοποιητικό Σύστημα και την Πεπτική οδό. Αυτός ο Νευρο-Ψυχολογικο-Ανοσοποιητικός σύνδεσμος έχει πολύ καλά στοιχειοθετηθεί σε πολλά peer reviewed ιατρικά περιοδικά για την Ψυχο-Νευρο-Ανοσολογία.

Η Αντίδραση Fight or Flight (Αγώνας ή Φυγή)

Το στρες μπορεί να πυροδοτήσει την ανταπόκριση του σώματος σε μία ενδεχόμενη απειλή ή κίνδυνο, που ονομάζεται αντίδραση Fight-or-Flight. Κατά την διάρκεια αυτής της αντίδρασης, απελευθερώνονται συγκεκριμένες ορμόνες, όπως η Ανδρεναλίνη και η Κορτιζόλη, που επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό, επιβραδύνουν την πέψη, μειώνουν την ροή του αίματος στις μεγάλες μυικές ομάδες, και αλλάζουν πολλές άλλες αυτόνομες νευρικές λειτουργίες, δίνοντας έτσι στο σώμα μία έκρηξη ενέργειας και δύναμης. Αυτή η αντίδραση, που αρχικά ονομάστηκε για την ικανότητά της να μας δίνει την δυνατότητα να παλέψουμε σωματικά ή να φύγουμε μακρυά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποιον κίνδυνο, ενεργοποιείται τώρα σε καταστάσεις όπου καμία αντίδραση δεν είναι κατάλληλη, όπως στην κίνηση ή μία αγχωτική μέρα στην δουλειά. Όταν αυτό που θεωρήσαμε απειλή έχει φύγει, τα συστήματα είναι σχεδιασμένα να επανέρχονται σε κανονική λειτουργία μέσω της ανταπόκρισης χαλάρωσης και ισορροπίας. Ωστόσο, σε περιπτώσεις χρόνιου στρες, αυτό συχνά δεν συμβαίνει, προκαλώντας βλάβη στο σώμα αν δεν μειώσουμε και δεν διαχειριστούμε το άγχος.

Ποιες Είναι οι Αποδεδειγμένες Ωφέλειες της ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ;

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΒΙΟΑΝΑΔΡΑΣΗ SCIO/INDIGO/EDUCTOR. Συνεδρίες για ρύθμηση του πόνου, ισορροπία των ηλεκτρομαγνητικών κυματων του εγκεφάλου- ρυθμηση των διαταραχών ολων των λοβών του εγκεφάλου, βελτιώνει στρεσογόνες καταστάσεις καρδιάς και ολων των ορμονών, ρυθμηση συνεργασίας όλων των οργάνων που είναι η Ορχήστρα του Σωματος.  Βελτιώνει την συνεργασία ολων των κυττάρων (300 τρις εκκατομύρια κυτταρα), βελτιώνει τον μεταβολισμό και ολο το Ανοσοποιητικό Συστημα από τις στρεσογόνες αιτίες. Διεγείρει η/και ισορροπεί τις ορμόνες, διεγείρει την οξυγόνωση (βελτιωση μνήμης) διεγείρει το coordination, την ευελιξία σωματος, τονωση μυών και εστιαση νου και σωματος. Ανιχνεύει και βιομετρει την ελλεψη βιταμινών, ιχνοστοιχίων, αμινοξεών και ενζύμων, βιομετρει νευροδιαβιβαστών και ισορροπια αυτων. Γενικα συνέσφερει μια καλύτερη ιαση της υγείας και ανανέωση του οργανισμού. Και σε τυχόν εξαιρετικά υψηλων μετρήσεων στρεσογόνων καταστάσεων συνεισφερει παραπομπή σε διαφορες ειδικότητες ιατρων.Ητοι ολοκληρώνει την Ιατρικη (The Best in Computerized Quantum Integrative Medicine!!!). Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι οι συνεδρίες είναι χαλαρωτικές, ανακουφιστικές, ισορροπιστικές και ευεργετικές. Οι Yucha και Montgomery (2008), δημοσίευσαν το άρθρο τους “Evidence Based Practice in Quantum Biofeedback and Neurofeedback” στην Journal of Applied Psycho-Physiology and .

 

 

Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.

Καθηγήτρια στην Κβαντική Ακαδημία, Beverly Hills, California, U.S.Α.

Εκπαιδεύτρια της Κβαντικής Βιοανάδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο

Αριστούχος Μοριακής Βιολογίας, Delaware, U.S.A.

Κάτοχος 2 διδακτορικών:

1. Αριστούχος Ολιστικής Διατροφολογίας, U.S.A.

2. Κβαντική Βιο-Ανάδραση, MEDICAL BOARD CERTIFIED BIOFEEDBACK DOCTORATE IMUNE (THE INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY OF NATURE MEDICINE)

Μεταπτυχιακό στη Νευρο-Ανατομία, στη Νευροηλεκτρο-Φυσιολογία και στη Νευρολογία, Victor Babes University of Medicine and Pharmacy

Βραβευμένη για τις έρευνές της στη Μοριακή Βιολογία από το Dupont, Delaware, U.S.A. (Dupont Ιατρικών Ερευνών)

Υποψήφια Διδάκτωρ στην Κβαντική Ιατρική, U.S.A.

(Αναγνωρισμένη παγκοσμίως)

 

www.sciogreece.gr
www.indigogreece.gr
www.eductor.gr
0030 210 935 5677 (tel)
0030 210 9359136 (fax)
0030 6948827761 (mobile)

 

 

Επιστροφή σε όλα τα άρθρα