Ενημερωτικά άρθρα από τη Δρ. Βιολέττα Αννίνου

Αντί για νικοτίνη, αυξήστε τις ενδορφίνες! Σε μια μόνο συνεδρία, μπορεί κάποιος να κόψει το κάπνισμα, εφόσον το θέλει.

Smoking

 

Εθισμός - Τι ακριβώς ορίζουμε ως "εθισμό";

Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, μία συντηρητική εκτίμηση αναφέρει ότι 4 στους 10 ανθρώπους είναι «εθισμένοι». Η κατάχρηση ουσιών, περιλαμβάνει την ζάχαρη, την καφεΐνη, το αλκοόλ, τη νικοτίνη, τα φάρμακα και τα ναρκωτικά. Η κατάχρηση ουσιών είναι ένας τρόπος να συγκαλύπτει την τίμια και γαλήνια αυτό-ανακάλυψη – με τον τρόπο αυτό ο εθισμός μας υπηρετεί καλά.

 

Η χρήση οποιασδήποτε ουσίας μας παρέχει την προσωρινή ψευδαίσθηση του ελέγχου, της διέγερσης και της τελειότητας. Στην ανάρρωση, ανακαλύπτουμε συχνά, με μεγάλη ανακούφιση, ότι δεν είμαστε τέλειοι, ότι χρειαζόμαστε οικειότητα και ότι η αξιοπρέπεια είναι πιο ελκυστική από την άρνηση.

Ο εθισμός είναι μια εσωτερική ιδεοληψία. Οι εθισμένοι ζουν για το επόμενο «φιξάκι». Ο εθισμός εστιάζεται στις κρίσεις. Χρησιμοποιεί τον πανικό ως έναν τρόπο να νιώθει κανείς ζωντανός, αποφεύγοντας την σημαντική επαφή με τους άλλους.

Στην ανάρρωση, απαλλασσόμαστε από την ανάγκη μας για άσκηση ελέγχου, προς χάρη της γαλήνης και της διαύγειας.

Επιστήμονες από διαφορετικές σχολές σκέψης έχουν επιχειρήσει να εξηγήσουν τον εθισμό. Κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για γενετική έλλειψη της αίσθησης ευζωίας, που επιφέρει την καταστολή του νευροδιαβιβαστή «σεροτονίνη». Άλλοι αναφέρουν ότι κάποια πρόωρη βλάβη στα εγκεφαλικά κύτταρα μειώνει την λειτουργία του φυσιολογικού κορεσμού, οδηγώντας τον οργανισμό σε ανισορροπία. Όσοι πάσχουν από εθισμό έχουν μεγαλύτερη επιθυμία π.χ. για ζάχαρη, όταν έχουν ήδη καταναλώσει μια φυσιολογική ποσότητα. Στους εθισμένους ανθρώπους, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην έλλειψη ερεθισμάτων ενδορφίνης μετά τον φυσιολογικό κορεσμό. Άλλοι ερευνητές και γιατροί υποστηρίζουν ότι ο εθισμός αποτελεί κατά κύριο λόγο απάντηση στην κατάθλιψη. Σε κάθε περίπτωση ο εθισμός αποτελεί μια ιδιαιτέρως σημαντική κατάσταση, οτιδήποτε και αν την προκαλεί.

 

Όσα δεν ξέρουμε για τις εθιστικές ουσίες

Η ζάχαρη αποτελεί ίσως την πιο ύπουλη αιτία εθισμού, καθώς πρόκειται για μια ουσία εξαιρετικά φθηνή και διαθέσιμη στον καθένα και τόσο διαδεδομένη παγκοσμίως ως «κέρασμα».

Συνήθως επικρατεί μεγάλη σύγχυση σχετικά με τους εθισμούς. Για παράδειγμα, τα ναρκωτικά θεωρούνται «κακά», ενώ τα φάρμακα, που συνταγογραφούνται από γιατρούς θεωρούνται «καλά». Εντούτοις, οι στατιστικές δείχνουν ότι οι θάνατοι που προκαλούνται από επιπλοκές, προερχόμενες από υπερκατανάλωση φαρμάκων, είναι 50 φορές περισσότεροι από τους θανάτους που οφείλονται σε χρήση ναρκωτικών. Η υπερκατανάλωση καφεΐνης, αλκοόλ και νικοτίνης ευθύνεται για ένα σημαντικό ποσοστό νοσηλείας, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Αν καταναλώνετε ζάχαρη ή αλκοόλ καθημερινά, ή έχετε ένα μέλος της οικογένειάς σας που πάσχει από αλκοολισμό, ή νιώθετε συχνά συμπτώματα κατάθλιψης, ίσως αντιμετωπίζετε πρόβλημα εθισμού χωρίς να το έχετε συνειδητοποιήσει.

Το πρώτο και πιο κρίσιμο βήμα που πρέπει να κάνει κανείς για να απαλλαγεί από έναν εθισμό, είναι να αναγνωρίσει την ουσία στην οποία έχει εθιστεί και να αναζητήσει βοήθεια για να παραμείνει πιστός στην δέσμευση να απελευθερωθεί.

Ο εθισμός είναι αποτέλεσμα ενός δικτύου πολλών παραγόντων, κυρίως επιλογών και για τον λόγο αυτό η θεραπευτική προσέγγιση πρέπει να απευθύνεται όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο συναίσθημα και στο πνεύμα. Εκεί στηρίζεται και η επιτυχία των προγραμμάτων 12 βημάτων, που ακολουθούνται, για παράδειγμα από τους Ανώνυμους Αλκοολικούς, Ναρκομανείς, Παχύσαρκους κλπ. Στην απαλλαγή τους δηλαδή από κάθε βάρος και στην ταυτόχρονη απαίτηση για παρουσία του συμμετέχοντα και προσκόλληση στην δέσμευσή του.

Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι χρειάζονται πιο ισχυρά μέτρα για να απαλλαγούν από τις συνήθειές τους, τουλάχιστον στην αρχή. Αλλά η παύση per se δεν είναι τόσο δύσκολη. Το δύσκολο είναι να παραμείνει κανείς «καθαρός». Πολλοί εθισμένοι έχουν αναφέρει πλήθος συμπτωμάτων στέρησης κατά την διάρκεια της προσπάθειας αποτοξίνωσής τους. Η διατήρηση ενός φυσιολογικού τρόπου ζωής με καλή διατροφή, ισορροπημένο ύπνο , τακτική άσκηση και συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες προσφέρει σημαντική βοήθεια. Η απομόνωση αντιθέτως δυσκολεύει την προσπάθεια ακόμα περισσότερο.

 

Κάπνισμα: Εθισμός και Συνέπειες

Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία θανάτων που θα μπορούσαν να αποτραπούν. Αποτελεί αιτία για το 1/3 όλων των καρκίνων, ενώ προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια – 1η και 3η αιτία θανάτου αντίστοιχα στην Αμερική. Κατά την διάρκεια της ζωής του ένας καπνιστής, καλείται να ξοδέψει περίπου $40.00 ανά πακέτο που έχει καπνιστεί, ενώ το κόστος για κάθε εργοδότη ανέρχεται στα $3,391 ανά καπνιστή.

 

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί 30,000 – 50,000 θανάτους κάθε χρόνο επηρεάζοντας κυρίως παιδιά και συντρόφους καπνιστών. Οι στατιστικές δείχνουν ότι επηρεάζει περισσότερες από 430,000 ζωές κάθε χρόνο περισσότερο από ότι το αλκοόλ, η κοκαΐνη, η ηρωίνη, οι αυτοκτονίες, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, οι φωτιές και το AIDS μαζί.

 

Τι Προκαλεί ο Εθισμός στην Νικοτίνη

Το σώμα εθίζεται στην Νικοτίνη σε όλα τα επίπεδα:

Φυσιολογικά (το SCIO/INDIGO θα βοηθήσει στην ρύθμιση του πόνου και στην μυϊκή επανεκπαίδευση)

Ψυχολογικά (το SCIO/INDIGO θα βοηθήσει στην θέσπιση, εξισορρόπηση, διανοητική τόνωση και χαλάρωση)

Συμπεριφοριστικά (το SCIO/INDIGO θα βοηθήσει στην βελτίωση των εγκεφαλικών κυμάτων, στην ανύψωση και στις καταπραϋντικές ικανότητες)

 

Χρειάζονται 72 ώρες για να αποβληθεί η νικοτίνη από το σώμα.

Το πρόβλημα προκύπτει όταν ο εγκέφαλος εθίζεται  (ιδίως η μνήμη στο λιμπικό σύστημα και η γνώση που αποκτά για την αναμονή συγκεκριμένων συμπεριφορών, που συνδέονται με την χρήση καπνού)

Η Νικοτίνη είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εθιστικά ναρκωτικά.

Απορροφάται από το δέρμα μέσω των βλεννογόνων του στόματος και της μύτης ή από τους πνεύμονες κατά την εισπνοή.

Η Αμμωνία είναι ένα κύριο συστατικό που διατηρεί τον εθισμό στους χρήστες. Αλλάζει το pH του δέρματος.

Τα επίπεδα της Νικοτίνης φτάνουν στο υψηλότερο δυνατό σημείο τους στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα μετά από την εισπνοή. Οι άμεσες συνέπειες εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά, προκαλώντας τον καπνιστή να συνεχίζει την λήψη των ατομικών του δόσεων κατά την διάρκεια της μέρας του, προκειμένου να διατηρήσει την ηδονική επίδραση της Νικοτίνης, εμποδίζοντας έτσι την διακοπή του καπνίσματος.

 

Πώς η Νικοτίνη Επηρεάζει τον Εγκέφαλο

Η Νικοτίνη ενεργοποιεί τα κυκλώματα του εγκεφάλου που ελέγχουν το αίσθημα της ευχαρίστησης, αυτά που ονομάζονται «μονοπάτια ανταμοιβής».

Η νικοτίνη αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη είναι ο νευροδιαβιβαστής που μας κάνει να νιώθουμε καλά. Ότι όλα είναι καλά. Αυτός είναι και ο λόγος που οι καπνιστές συνεχίζουν να τροφοδοτούν τον εαυτό τους. Για να νιώθουν καλά. Όταν δεν έχουν νικοτίνη, είναι ευερέθιστοι, έχουν απώλεια συγκέντρωσης και στερητικά συμπτώματα. Επίσης επηρεάζει τις βήτα ενδορφίνες, την τρυπτοφάνη, τις DHEA, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Αυτά όλα είναι βιοχημικά στοιχεία που επηρεάζονται καθοριστικά από την νικοτίνη για λιγότερα στερητικά συμπτώματα. Διαφορετικά μέρη των κέντρων του εγκεφάλου επηρεάζονται από την χρόνια χρήση νικοτίνης και διαφορετικά χημικά μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων, καθώς επίσης και την ικανότητα παραμονής σε πλαίσια συγκέντρωσης με μόνη την δύναμη της θέλησης. Πολλοί καπνιστές εμφανίζουν διάσπαση προσοχής και το εύρος συγκέντρωσής τους είναι ιδιαίτερα συρρικνωμένο.

Οι φαρμακευτικές προσεγγίσεις έχουν μόνο ένα ποσοστό επιτυχίας που δεν ξεπερνά το 22%, σε σύγκριση με 76% που είναι το ποσοστό επιτυχίας με το σύστημα ολοκληρωμένης παρέμβασης που προσφέρει η Ενεργειακή Ισορροπία Κβαντικής Φυσικής Βιο-Βιο-Ανάδρασης SCIO και INDIGO.

Επιζήμιες Νευροχημικές Επιδράσεις της Νικοτίνης

  • Ντοπαμίνη: αυξημένη την ευχαρίστηση
  • Νορεπινεφρίνη: μειωμένη όρεξη
  • Ακετυλχολίνη: ενισχυμένη γνωστική διέγερση
  • Βασοπρεσίνη: αυξημένη μνήμη
  • Σεροτονίνη: ρύθμιση διάθεσης
  • Β-ενδορφίνη: μείωση άγχους

 

Ο Κύκλος της Εξάρτησης

  • Η χρήση νικοτίνης για ευχαρίστηση βελτιώνει την διάθεση και στιγμιαία της επιδόσεις του καπνιστή
  • Ανοχή και σωματική εξάρτηση
  • Χρήση νικοτίνης για αποφυγή στερητικών συμπτωμάτων
  • Η αποχή δημιουργεί συμπτώματα στέρησης

 

Τι Υπάρχει στον Καπνό του Τσιγάρου;

Έρευνες που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν:

Ακετόνη, αμμωνία, βουτάνιο, μονοξείδιο του άνθρακα, εθανόλη, εξαμίνη, μεθάνιο, ναφθαλίνη, νιτροβενζόλιο, στεατικό οξύ, χλωρίδιο του βινυλίου, ακετικό οξύ, αρσενικό, κάδμιο, DDT, διαλδρίνη, φορμαλδεύδη, υδροκυάνιο, μεθανόλη, νικοτίνη, φαινόλες υπεροξειδίου του αζώτου, τολουόλιο, είναι μερικά μόνο που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε.

Επιτυχημένες Απόπειρες να Κόψει Κανείς το Κάπνισμα.

Σύμφωνα με στατιστικές:

Περίπου το 70% των καπνιστών θέλουν να το κόψουν.

Περίπου το 35% το κόβουν για τουλάχιστον 1 ημέρα τον χρόνο (ίσως η Απόφαση της Πρωτοχρονιάς;) .

Στις περισσότερες επιτυχημένες απόπειρες, απαιτούνται περισσότερες από μία προσπάθειες (κατά μέσο όρο 7 προσπάθειες πριν τα καταφέρουν)

Περίπου το 50% όσων έχουν καπνίσει κάποια στιγμή στην ζωή τους, το έχουν κόψει.

Οι επιτυχημένες προσπάθειες βρίσκονται σε συνάρτηση με ισχυρά προσωπικά κίνητρα και εξωτερικά υποστηρικτικά συστήματα.

Οι φαρμακευτικές προσεγγίσεις έχουν μόνο ένα ποσοστό επιτυχίας που δεν ξεπερνά το 22%, σε σύγκριση με 76% που είναι το ποσοστό επιτυχίας με το σύστημα ολοκληρωμένης παρέμβασης που προσφέρει η Ενεργειακή Ισορροπία Κβαντικής Φυσικής Βιο-Βιο-Ανάδρασης SCIO και INDIGO.

 

Τι Επιτρέπουμε να Μπει στο Σώμα μας;

Το 30-60% της νικοτίνης που περιέχεται στον καπνό μπαίνει στο τσιγάρο και ανάλογα με την μέθοδο καπνίσματος του καθένα (εισπνοή έως τους πνεύμονες με αργούς ή γρήγορους ρυθμούς) το 20-90% του συνόλου της εισέρχεται στο σώμα. Ένα μικρό μόνο ποσοστό από αυτή την ποσότητα αποβάλλεται με τα ούρα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αποσυντίθεται μέσα στο σώμα (αρχικά οι πνεύμονες, το συκώτι και τα νεφρά παίρνουν μέρος στην αποσύνθεση).

 

 

Το Επιτυχημένο, Ολοκληρωμένο, Πρόγραμμα Αποβολής του Εθισμού περιλαμβάνει:

(Ενεργειακή Ισορροπία με την Κβαντική Φυσική Βιο-Βιο-Ανάδραση SCIO/INDIGO)

  • Ολιστική Προσέγγιση
  • Υποστήριξη με Κίνητρα
  • Διδασκαλία Ατομικής Υπευθυνότητας
  • Ενθάρρυνση των συμμετεχόντων να οραματιστούν έναν λόγο που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για να κόψουν το κάπνισμα μια για πάντα

Αρχικό 1:1 Συμβουλευτική

  • Συνεχής υποστήριξη στην διάρκεια ολόκληρου του προγράμματος.
  • Παροχή εργαλείων για την αύξηση της επιτυχίας και την μείωση των στερητικών συμπτωμάτων.
  • Στρατηγικός σχεδιασμός στόχων για επιτυχία και ενδυνάμωση.
  • Βιο-Ανάδραση βελονισμού με τεχνικές “Self-Ear” σε συγκεκριμένα σημεία του αυτιού για καταστολή της επιθυμίας και μείωση των στερητικών συμπτωμάτων και για ενίσχυση της χαλάρωσης, σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια.

Αυτά τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούν τις συχνότητες του SCIO/INDIGO για να επιφέρουν χαλάρωση και να κλειδώσουν την εμπειρία (σημείο ανταπόκρισης), ώστε ο πελάτης να μπορεί να αναπαράγει τα συγκεκριμένα αισθήματα και όταν δεν βρίσκεται σε συνεδρία μείωσης του στρες

Η Κβαντική Φυσική Βίο-Βιο-Ανάδρασης SCIO/INDIGO είναι το καλύτερο μηχάνημα στο είδος του, για μείωση του στρες, για διαχείριση και για απαλλαγή από εθισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη

Διαθέτει συχνότητες Άλφα, Βήτα, Θήτα και Δέλτα για να βοηθήσει στην εκπαίδευση των κυμάτων του μυαλού

Προτείνει εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες με βότανα και φυτικά συστατικά, που προτείνονται συγκεκριμένα για την μείωση των στερητικών συμπτωμάτων και βοηθούν στην επιθυμία και στις εθιστικές συμπεριφορές. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως όσοι διαθέτουν προσωπικότητες επιρρεπείς σε εθισμούς, συχνά αντικαθιστούν μία εξάρτηση με μία άλλη, π.χ. εθισμός στο φαγητό. Για τον λόγο αυτό το SCIO/INDIGO απευθύνεται σε όλους τους εθισμούς. Επίσης προτείνουμε το εναλλακτικό Cravings Kit, για ελαχιστοποίηση των στερητικών συμπτωμάτων και για μεταστροφή των συμπεριφορών εθισμού.

 

Ψηφιακή Ανάλυση της Υγείας, Βιομέτρηση και Αξιολόγηση σε Ενεργειακό Επίπεδο της Κβαντικής Φυσικής Βιο-Ανάδρασης

Το SCIO/INDIGO είναι εξαιρετικό για όλους τους εθισμούς, καθώς, αν έχετε μια προσωπικότητα επιρρεπή στους εθισμούς, και υποκαθιστάτε την μία εξάρτηση από μία άλλη, ίσως αντικαταστήσετε για παράδειγμα, το κάπνισμα με το φαγητό και με τον τρόπο αυτό πάρετε βάρος. Μειώνουμε λοιπόν το στρες ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για κάθε μορφή συμπεριφοράς εθισμού.

 

Το SCIO/INDIGO (είναι η λατινική λέξη για το «γνωρίζω»), το να κάνουμε το άγνωστο γνωστό, είναι το μεσουράνημα 20 και πλέον χρόνων έρευνας πάνω στην μέτρηση του στρες στο ανθρώπινο σώμα. Αποτελούμενο από 55 κανάλια συχνοτήτων υψηλής ταχύτητας και το μεγαλύτερο πακέτο ιατρικού λογισμικού παγκοσμίως, το SCIO/INDIGO παρέχει τον πιο περιεκτικό και ακριβή εντοπισμό και μείωσης του στρες, με βάση την ανάλυση του ανθρώπινου σώματος, που υπάρχει σήμερα στην αγορά.

Η επινόηση του SCIO/INDIGO βασίστηκε στην χρήση των αρχών της Κβαντικής Φυσικής. Απαιτεί την παραδειγματική μεταστροφή στην θεώρηση του κόσμου γύρω μας. Από τον υλιστικό τρόπο παρατήρησης όσων μπορούν να ειδωθούν, είναι σκόπιμο να αφήσουμε χώρο για όσα δεν φαίνονται και για την σύνδεση μεταξύ φυσικού σώματος και της διακριτικής δύναμης της ενέργειας. Προσωπικά, δεν γνωρίζω άλλη παρόμοια μέθοδο σε ισχύ σήμερα, που να καταφέρνει κάτι παρόμοιο.

 

Η πιο βασική εξήγηση της Κβαντικής Φυσικής Βιο-Βιο-Ανάδρασης

 

Πρόκειται για την ανακάλυψη της αόρατης σχέσης μεταξύ της ύλης και της ενέργειας και την δυνατότητα μέτρησης, ανάλυσης και αξιολόγησης αυτών των προτύπων. Κάθε υλικό έχει την δική του συχνότητα δονήσεων. Τα πάντα – αισθήματα, μορφές σκέψης, ιοί, βακτήρια, ο ήχος των νευροδιαβιβαστών, τα χρώματα, έχουν όλα συχνότητες που αντηχούν. Το καθένα έχει ένα χαρακτηριστικό ηλεκτρομαγνητικό κύμα. Πολλές ουσίες και χημικά στοιχεία έχουν εντοπιστεί και καταχωρηθεί αφότου ανακαλύφθηκαν και μετρήθηκαν τα ηλεκτρικά φορτία, που είναι ιδιαίτερα για το καθένα από αυτά.

Αυτές οι μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής αντιδραστικότητας του σώματος μέσω 6 διαφορετικών αντιδράσεων - τάση, ένταση, χωρητικότητα, επαγωγιμότητα και συχνότητες, που καταλήγουν σε 6 διαφορετικές ηλεκτρικές παραμέτρους του σώματος, το καθιστούν ως το καλύτερο ενεργητικό μηχάνημα στον κόσμο σήμερα (Τρέχοντα και υπό διερεύνηση μηχανήματα μετρούν μόνο την αντίσταση).

 

Χαρακτηριστικά της Κβαντικής Φυσικής Βίο-Βιο-Ανάδρασης

Σε αντίθεση με κάθε άλλο παρόμοιο μηχάνημα το SCIO/INDIGO διαθέτει έναν εσωτερικό μηχανισμό που ελέγχει τον πελάτη κατά την διάρκεια της συνεδρίας. Αυτό διασφαλίζει την εξατομίκευση κάθε εξέτασης και κάθε συνεδρίας. Η συνεχής ανατροφοδότηση των χαρακτηριστικών επιτρέπει στο SCIO/INDIGO όχι μόνο να εκπέμπει σήματα, αλλά και να λαμβάνει σήματα που αλλάζουν την amplification και τις συχνότητες κατά την διάρκεια κάθε εκπαιδευτικής συνεδρίας, διασφαλίζοντας την διεξαγωγή τους λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ανάγκες του πελάτη. Το σύστημα θα αδράξει τα σήματα αυτόματα μόλις οι αντιδράσεις του πελάτη δείξουν ότι έχει επιτευχθεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα, παρέχοντας παράλληλα την μέγιστη ασφάλεια.

 

Πρόγραμμα Smok-Free για μωρά (απαλλαγμένο από καπνό)

Γερμανικές έρευνες αναφέρουν ότι οι γυναίκες που καπνίζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στο κυκλοφορικό σύστημα των παιδιών τους, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά αργότερα στην ζωή τους.

«Τα παιδιά που προέρχονται από μητέρες που κάπνιζαν όσο εγκυμονούσαν, παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες αρτηριοσκλήρωσης (σκληρές αρτηρίες) σε σύγκριση με τα παιδιά των οποίων οι μητέρες δεν κάπνιζαν» αναφέρει ο ερευνητής Δρ. Michael L. Bots και συνεργάτες, καθηγητής του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου της Ουτρέχτης (University Medical Center Utrecht). «Η εγκυμοσύνη είναι μια κρίσιμη περίοδος στην έκθεση στον καπνό», προσθέτει.

 

 

 

Αυξημένοι Κίνδυνοι για τα Μωρά Μακροπρόθεσμα

Σε σχετική μελέτη οι Bots και συνεργάτες, συγκέντρωσαν στοιχεία από 732 ανθρώπους που γεννήθηκαν μεταξύ 1970 και 1973. Διαπίστωσαν ότι ως την ηλικία των 30, τα ενήλικα παιδιά 215 μαμάδων που κάπνιζαν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν πιο χοντρά τοιχώματα στις αρτηρίες της καρωτίδας στον λαιμό – ένα πρώιμο σημάδι αρτηριοσκλήρωσης – σε σύγκριση με τα ενήλικα παιδιά των μαμάδων που δεν κάπνιζαν.

 

Τα πάντα είναι θέμα αυτό-ίασης

Ανάληψη της ευθύνης για την ίδια μας την υγεία. Όλες οι μέθοδοι προσωπικής φροντίδας όπως άσκηση, χαλάρωση, καθοδηγείται μέσω της Βίο-Ανάδρασης με τον δημιουργικό οραματισμό και είναι εν προκειμένω το δώρο του τώρα – ο διαλογισμός, η προσευχή, ο σωστός καθαρισμός, η αποτοξίνωση, η διατροφή, η συνειδητή αναπνοή.

Ανοίξτε την ροή της ενέργειάς σας και αναζωογονήστε τα αποθέματά της. Η Α-σθένεια δεν είναι καλή ροή ενέργειας. Η Υγεία είναι καλή ροή ενέργειας. Γιατρέψτε τον εαυτό σας από τις τοξίνες και τις μολύνσεις που σας απειλούν και προέρχονται από το περιβάλλον σας.

 

Θυμηθείτε κάθε μέρα και με κάθε τρόπο να δίνετε στο σώμα σας την ευκαιρία να θεραπεύσει τον εαυτό του.

 

Τα πάντα είναι ισορροπία στην ζωή. Διατηρήστε μια καλά ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, θετική αντιμετώπιση και αισθήματα.

 

Η σημασία της χαλάρωσης και της αναψυχής και η διατήρηση του σώματός μας καθαρού εσωτερικά και εξωτερικά. Όλα τα παραπάνω λειτουργούν προσθετικά στην διατήρηση του μυαλού απαλλαγμένου από εθισμούς.

 

Εναλλακτικές Θεραπευτικές Προσεγγίσεις: Auricular Biofeedback

Η Κβαντική Φυσική Βίο-Βιο-Ανάδραση SCIO και INDIGO διαθέτει προγράμματα εναλλακτικής προσέγγισης για την απαλλαγή από το κάπνισμα και τις επιβλαβείς συνέπειές του στον οργανισμό.

Η Ωτιαία Βιο-Ανάδραση (Auricular Biofeedback) είναι μια τεχνική διακοπής του καπνίσματος που ερευνήθηκε από επιστήμονες στο UCLA στις αρχές της δεκαετίας του 50. οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι με την εισαγωγή μιας μικρής, συγκεκριμένης ποσότητας ερεθισμάτων στις νευρικές απολήξεις του εξωτερικού πτερυγίου του αυτιού, οι καπνιστές μπορούν να χάσουν την επιθυμία τους για τσιγάρο, με ελάχιστα ή ακόμα και καθόλου συμπτώματα στέρησης. Η χρήση αιθέριων ελαίων στα σημεία ενεργοποίησης του αυτιού, που ακολουθεί τα ερεθίσματα με συγκεκριμένα πρότυπα Εθισμού, φαίνεται στα σωματοτροπικά σημεία του Αυτιού.

Αυτό το πρόγραμμα εξελίχθηκε κατά την τελευταία δεκαετία σε μια ανώδυνη, μη-φαρμακευτική, φυσική προσέγγιση που περιλαμβάνει διαχείριση άγχους με EPFX Βίο-Βιο-Ανάδραση, χαλαρωτικό μασάζ / αιθέρια έλαια, ηλεκτρο-ιατρική CES, Εκπαίδευση ως προς τον τρόπο ζωής και, κατά κύριο λόγο την Ωτιαία Βιο-Ανάδραση.

Αυτή η θεραπευτική μέθοδος επανήλθε αργότερα με εξαιρετικά υψηλούς δείκτες επιτυχίας. Οι περισσότερες τεχνικές διακοπής καπνίσματος δίνουν έμφαση στα σωματικά όρια της διακοπής. Η ΟΛΙΣΤΙΚΗ Προσέγγιση, εντούτοις, σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική καινοτομία στις σύγχρονες θεραπείες, καθώς στοχεύει άμεσα στον εθισμό στη νικοτίνη, που είναι ένας από τους πιο σοβαρούς εθισμούς που υπάρχουν (και θεωρείται ως ένας από τους πλέον δύσκολους στην αντιμετώπιση και βιο-ανάδραση). Συνήθως ο ασθενής χρειάζεται μία βιο-ανάδραση μόνο και έπειτα, οι περισσότεροι τουλάχιστον παραμένουν μακριά από την νικοτίνη για πάντα.

 

Τι Περιλαμβάνει μια Τυπική Βιο-Ανάδραση

Συζήτηση

  • Ανασκόπηση της σωματικής σχέσης με τον εθισμό
  • Σχέση με άλλους εθισμούς και την βιο-ανάδραση τους
  • Δημιουργία και απαλλαγή από συνήθειες: τροποποίηση συμπεριφορών
  • Παρουσίαση της διαδικασίας για την απαλλαγή και την παραμονή εκτός χρήσης καπνού/ νικοτίνης
  • Συζήτηση για το κόστος καπνίσματος σήμερα και στο μέλλον
  • Τελετή: αποχωρισμός από τα προσωπικά είδη καπνιστού (τσιγάρα, πούρα, πίπες, αναπτήρες, κτλ)
  • Μικρές συμβουλές για τις «άκαπνες» μέρες και εβδομάδες που θα ακολουθήσουν

Κύρια Βιο-Ανάδραση

Η βιο-ανάδραση, όπως αναπτύχθηκε στο St Johns Regional Hospital, είναι ανώδυνη και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Κρίσιμο κομμάτι της αποτελεί η προετοιμασία του ασθενούς για την μεταστροφή του από Καπνιστή σε Μη-Καπνιστή. Με απλά λόγια, για να είστε προετοιμασμένοι, πρέπει να έχετε πραγματική επιθυμία να κόψετε το κάπνισμα.

Αποτελεί κοινή γνώση ότι οι τρεις μέρες που ακολουθούν την διακοπή του καπνίσματος και την απαλλαγή του σώματος από την νικοτίνη είναι μία οδυνηρή περίοδος. Για έναν μέσο καπνιστή η βιο-ανάδραση δίνει την δυνατότητα να εξαλείψουν την επιθυμία αλλά και τα συμπτώματα αγωνίας που συνδέονται με την στέρηση. Οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν εντυπωσιασμένοι διαπιστώνοντας πόσο μικρή ήταν η επιθυμία τους για καπνό σε οποιαδήποτε μορφή του… και πόσο εύκολο είναι να σταματήσουν.

 

Στην περίπτωση που καπνίζετε περισσότερο από τον μέσο όρο – που είναι ένα πακέτο την ημέρα – τότε ίσως εμφανίσετε μετα-θεραπευτικά συμπτώματα. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να χρειαστείτε επανάληψη της βιο-ανάδρασης. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε για να ορίσετε μία άμεση συνεδρία, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Επειδή οι περισσότεροι καπνιστές συναναστρέφονται άλλους καπνιστές, σας παροτρύνουμε να φέρετε μαζί σας στην συνεδρία τους καπνιστές συντρόφους, φίλους ή συνεργάτες για επιπλέον υποστήριξη κατά την διάρκεια και μετά την βιο-ανάδραση. Παρόλο που η βιο-ανάδραση θα κάνει την διακοπή του καπνίσματος να φαίνεται ευκολότερη, ίσως να υπάρξουν στιγμές, που θα νιώθετε είτε τον πειρασμό, είτε την συνήθεια να σας παρασύρουν στην σκέψη του καπνίσματος.

 


Ωτιαία Βιο-Ανάδραση – Auricular Biofeedback – Η Διαδικασία

 

 

 

Πρωτόκολλο Εθισμού

Shen Men: Θεϊκή Πύλη

Ηρεμεί το μυαλό και επιτρέπει την σύνδεση με το πνεύμα

Λειτουργία Κίστου: επηρεάζει την Θεϊκή Πύλη στην συνείδηση

Σημείο Μηδέν: «Κέντρο Υποστήριξης του Ομφάλιου Λώρου, του Κέντρου του Ηλιακού Πλέγματος»

Φέρνει ολόκληρο το σώμα σε σημείο ομεοστατικής ισορροπίας, ισορροπεί τις ορμόνες και την εγκεφαλική δραστηριότητα

Λειτουργία Clary Sage: για την κατάθλιψη και την εύρεση ισορροπίας

Κέντρο Ηρεμίας: Σημείο Αναλογικό του Βάλιουμ, Σημείο Αντι-Υπερδιέγερσης

Μειώνει την υπέρταση και το χρόνιο στρες.

Λειτουργία Blue Tansy: για το άγχος και βαθιά χαλάρωση.

Κύριο Εγκεφαλικό Κέντρο: «Κύριο Ωμέγα, Νευρικότητα, Ανησυχία»

Μειώνει το νευρικό άγχος, τον φόβο, την ανησυχία, τις ιδεοληπτικές και ψυχαναγκαστικές διαταραχές και την απαισιόδοξη σκέψη

Λειτουργία Clove: για την διάσπαση των σκέψεων

 

Κέντρα Πνεύμονα 1 και Πνεύμονα 2 «Καθαρίζει το φλέγμα και την συμφόρηση στους πνεύμονες»

Ευκάλυπτος Καμαλουντένσις

Λειτουργία: για τους πνεύμονες και το στρες

Κέντρο Λιμβικού Συστήματος: «Κέντρο Μνήμης»

Χρησιμοποιείται με τις τεχνικές Anchor για την αλλαγή συμπεριφοράς

Μέντα Υακίμα

Λειτουργία: για την μετακίνηση των μπλοκαρισμάτων

Κέντρο Νικοτίνης: «Μειώνει την λαχτάρα για νικοτίνη»

Κάρδαμο

Λειτουργία: για εθισμούς στην νικοτίνη

Αντί-Καταθλιπτικό Κέντρο: «Ανακουφίζει την ενδογενή κατάθλιψη, την αντιδραστική κατάθλιψη και την αίσθηση δυσφορίας»

Λεβάντα

Λειτουργία: ως ηρεμιστικό για χαλάρωση

Ψυχοσωματικό Κέντρο: «Καταπιεσμένες συναισθηματικές εμπειρίες»

Lemongrass

Λειτουργία: για την ενεργοποίηση καταπιεσμένων συναισθημάτων

 

Αιτίες επιστροφής στο κάπνισμα

Τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες που οδηγούν στην επιστροφή στην βλαβερή αυτή συνήθεια:

  • Σε δύσκολες καταστάσεις πολλοί άνθρωποι ανάβουν ένα τσιγάρο, ελπίζοντας ότι θα τους βοηθήσει να ηρεμήσουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Το πρώτο τσιγάρο δεν έχει ευχάριστη γεύση, αλλά όσο περισσότερα τσιγάρα καπνίζει κανείς, η άσχημη γεύση εξαφανίζεται και η επιθυμία για νικοτίνη επιστρέφει.
  • Πέρα από τα ερεθίσματα για καπνό, οι συμμετέχοντες είναι περίεργοι για την ίδια τους την αντίδραση μετά την βιο-ανάδραση. Καθώς πρόκειται για ένα ενεργό τεστ, η επιθυμία για νικοτίνη επιστρέφει.
  • Ένας καπνιστής ίσως από υπερβολική αυτοπεποίθηση ότι θα μπορέσει να αντισταθεί στο τσιγάρο έπειτα από μεγάλα διαλείμματα, δοκιμάζει για παράδειγμα την μέθοδο ότι «ένα τσιγάρο δεν θα με κάνει να το ξαναρχίσω». Το πρώτο τσιγάρο αφήνει μια δυσάρεστη γεύση στο στόμα, και ίσως το μισό τσιγάρο να μην καπνίζεται. Αλλά μετά από μία ή δύο ώρες, ο καπνιστής ψάχνει για το επόμενο.

 

Αυτή η διαδικασία δεν έχει καθόλου παρενέργειες. Όταν η είσοδος της νικοτίνης σταματάει και όταν ο οργανισμός αρχίζει να συλλέγει και να απομακρύνει τα δηλητηριώδη υλικά, δημιουργούνται δυσάρεστα φαινόμενα που σύντομα εξαφανίζονται: μεταλλική και ξηρή γεύση στο στόμα, αϋπνία, επιρρέπεια στην εφίδρωση, άγχος κα αδυναμία συγκέντρωσης. Αυτά τα συμπτώματα ίσως διαρκέσουν για περίπου δύο εβδομάδες. Προκειμένου να μειωθούν, είναι χρήσιμη η λήψη πολλών υγρών, και οι ασθενείς θα έπρεπε να κάνουν συχνά ντους. Μια αντι-καπνική βιο-ανάδραση θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να θεωρηθεί ως βοηθητικό εργαλείο στην προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος, καθώς η βιο-ανάδραση μπορεί μόνο να σταματήσει την επιθυμία για νικοτίνη. Μόνο ο άνθρωπος που διακόπτει το κάπνισμα μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε καθιερωμένη συμπεριφορά, που έχει γίνει ρουτίνα μέσα στα χρόνια. Δεν είναι πάντα εύκολο να ελεγχθεί η ρουτίνα ή ενστικτώδης συμπεριφορά. Προφανώς, η ολοκληρωτική επιτυχία απαιτεί αποφασιστικότητα και αυτό-πειθαρχία. Αν κάποιος ασθενής επανέλθει στο κάπνισμα μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες, η βιο-ανάδραση θα έπρεπε να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν. Κατά την περίοδο της βιο-ανάδρασης δεν επιτρέπεται η χρήση προϊόντων που στοχεύουν στην διακοπή του καπνίσματος, όπως για παράδειγμα αυτοκόλλητα νικοτίνης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ανοίξει κανείς τα κανάλια για την εξάλειψη και την αποτοξίνωση του σώματος και την ανακατασκευή του συστήματος.

 

Ο ασθενής δεν επιτρέπεται να καπνίσει για δύο ώρες πριν την βιο-ανάδραση, καθώς το μηχάνημα μετράει τις συχνότητες του οργανισμού χωρίς νικοτίνη. Έχει όμως μαζί του ένα τσιγάρο από την μάρκα που συνήθως καπνίζει, το οποίο και ανάβει κατά την διάρκεια της βιο-ανάδρασης. Το πρόγραμμα μετράει αυτή τη φορά τις συχνότητες του οργανισμού με νικοτίνη και τις συγκρίνει με τις προηγούμενες μετρήσεις. Με την εφαρμογή ενός πολύπλοκου μαθηματικού αλγορίθμου υπολογίζεται η τυπική καμπύλη του ασθενή και έπειτα διοχετεύεται ακτινοβολία μέσω των ηλεκτροδίων. Ο ασθενής θα νιώσει σαν να έχει καπνίσει εκατοντάδες τσιγάρα και δεν θα έχει πλέον την επιθυμία για μία ή δύο εβδομάδες. Οι πνεύμονες μπορούν να καθαριστούν μετά από την βιο-ανάδραση.

 

Μετά την βιο-ανάδραση

Η επιθυμία για νικοτίνη μπορεί να ξεπεραστεί με επιτυχία, ανώδυνα και χωρίς επεμβάσεις, καθώς οι ασθενείς συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την θέλησή τους. Μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας χωρίς προηγούμενες εξετάσεις, χωρίς τον φόβο παρενεργειών και άσχετα από τον αριθμό των τσιγάρων ή τα χρόνια που καπνίζει κανείς. Μία 15λεπτη βιο-ανάδραση είναι αρκετή. Η επίμονη επιθυμία για νικοτίνη φεύγει μέσα σε λίγες ώρες μετά την βιο-ανάδραση, ενώ η επιθυμία να ανάψει κανείς τσιγάρο εξαφανίζεται από το επόμενο κιόλας πρωί. Ενστικτωδώς, ίσως οι συμμετέχοντες να ψάξουν για τα τσιγάρα τους, παρότι αυτή η ενστικτώδης κίνηση εξαφανίζεται εντελώς κατά προσέγγιση μέσα σε δύο εβδομάδες.

Για να μην κινδυνέψουν οι ασθενείς να πέσουν θύματα των ίδιων τους των αντανακλαστικών, είναι σκόπιμο να πετάξουν όλα τα τσιγάρα που βρίσκονται στο περιβάλλον τους. Μπορούν στο μεταξύ να χρησιμοποιηθούν υποκατάστατα νικοτίνης, όπως τσίχλες, ηλιόσποροι, φιστίκια κτλ. Με αυτή τη μέθοδο είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστούν αυτές οι ενστικτώδεις κινήσεις. Ιδιαίτερα το πρωί είναι φυσικό να κινείται το βλέμμα προς τα μέρη, όπου μέχρι πρότινος φυλάσσονταν τα τσιγάρα. Όμως, με την βιο-ανάδραση, ο ασθενής τείνει όλο και λιγότερο προς το άναμμα του τσιγάρου.

 

Αναλαμβάνοντας την Ευθύνη για την Υγεία μας

Όλες οι μέθοδοι αυτό-φροντίδας, - άσκηση, χαλάρωση, βιο-ανάδραση, κατευθυνόμενη ενόραση, συμμετοχή στο παρόν, διαλογισμός, ορθός καθαρισμός, διατροφή, συνειδητή αναπνοή, προσευχή – ανοίγουν την ροή ενέργειάς μας και αναζωογονούν τα ενεργειακά μας αποθέματα. Μας βοηθούν να γιατρέψουμε τον εαυτό μας από τις τοξίνες και τις μολύνσεις που υφιστάμεθα κάθε μέρα.

 

Ισορροπία στην ζωή

  • Διατήρηση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής
  • Τακτική άσκηση
  • Ο ρόλος των συμπεριφορών και των συναισθημάτων
  • Η σημασία της χαλάρωσης και της αναψυχής, και η διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της καθαριότητας του σώματος εσωτερικά και εξωτερικά

 

Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.

Καθηγήτρια στην Κβαντική Ακαδημία, Beverly Hills, California, U.S.Α.

Εκπαιδεύτρια της Κβαντικής Βιοανάδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο

Αριστούχος Μοριακής Βιολογίας, Delaware, U.S.A.

Κάτοχος 2 διδακτορικών:

1. Αριστούχος Ολιστικής Διατροφολογίας, U.S.A.

2. Κβαντική Βιο-Ανάδραση, MEDICAL BOARD CERTIFIED BIOFEEDBACK DOCTORATE IMUNE (THE INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY OF NATURE MEDICINE)

Μεταπτυχιακό στη Νευρο-Ανατομία, στη Νευροηλεκτρο-Φυσιολογία και στη Νευρολογία, Victor Babes University of Medicine and Pharmacy

Βραβευμένη για τις έρευνές της στη Μοριακή Βιολογία από το Dupont, Delaware, U.S.A. (Dupont Ιατρικών Ερευνών)

Υποψήφια Διδάκτωρ στην Κβαντική Ιατρική, U.S.A.

(Αναγνωρισμένη παγκοσμίως)

www.sciogreece.gr
www.indigogreece.gr
www.eductor.gr
0030 210 935 5677 (tel)
0030 210 9359136 (fax)
0030 6948827761 (mobile)

 

Επιστροφή σε όλα τα άρθρα