Ενημερωτικά άρθρα από τη Δρ. Βιολέττα Αννίνου

Τι προκαλεί στρες

Work-stress

Το στρες μπορεί να προκύπτει από έναν μεγάλο αριθμό παραγόντων, που περιλαμβάνουν:

 

Αλλεργιογόνα, που περιλαμβάνουν αρωματικά έλαια, καυσαέρια αυτοκινήτων, καφεΐνη, καφέ, υπολείμματα δέρματος ζώων, latex, νικοτίνη, γύρη, μόλυνση, καπνό, συγκεκριμένες τροφές, ταμπάκο, κατάλοιπα χημικών τοξικών και συγκεκριμένους κατ’ άτομο αλλεργιογόνους παράγοντες, προκαλούν στρες μειώνοντας τις σωματικές λειτουργίες και την νοητική ενέργεια, φέρνοντας λήθαργο και αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό στρες.

 

Βακτήρια και Ιοί, οι βακτηριακές και ιογενείς μολύνσεις μειώνουν την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, επιβραδύνουν τις σωματικές λειτουργίες, ελαττώνουν την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και την σωματική και νοητική ενέργεια, προκαλώντας έτσι στρες.

 

Χημικά, όπως καθαριστικά συστατικά, μυκητοκτόνα, αυξητικές ορμόνες, φυτοκτόνα, παρασιτοκτόνα, βαφές, και τα περισσότερα τεχνητά χημικά , επιτίθενται στο ανοσοποιητικό σύστημα περιορίζοντας την αναπνοή και την πρόσληψη οξυγόνου, μειώνει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά και αυξάνει την οξύτητα των ανθρώπινων κυττάρων, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό στρες.

 

Αφυδάτωση, που προκαλείται από την έλλειψη στην πρόσληψη νερού, υπερβολική εφίδρωση, διάρροια, υπερβολική ενούρηση, κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφέ ή ανθρακούχων ποτών και αναψυκτικών, και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ανθυγιεινών τροφών, εξασθενεί την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε επίπεδο κυτταρικής λειτουργίας, και προκαλείται έτσι στρες.

 

Συναισθηματικά θέματα, είτε άλυτα, είτε υπό επίλυση, όλα έχει φανεί ότι αποτελούν σημαντικές αιτίες στρες.

 

Η επαγγελματική απασχόληση σε μία δουλειά που δεν αγαπούμε, φαίνεται να είναι σημαντική αιτία στρες.

 

Η υπερβολική άσκηση και η υπερπροσπάθεια κάθε είδους έχουν φανεί ως σημαντιές αιτίες στρες.

 

Τα Fast Food, που περιλαμβάνουν μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά, κορεσμένα λιπαρά, προϊόντα τεχνητού χρωματισμού, τεχνητά βελτιωτικά γεύσης, τεχνητά συμπληρώματα κορεσμού της όρεξης, τεχνητά αρωματικά, γλυκαντικά και συντηρητικά, όλα τοξικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, και για αυτό είναι αιτίες στρες.

 

Τα οικονομικά προβλήματα έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν σημαντικούς στρεσογόνους παράγοντες

 

Μύκητες και μυκητώδεις μολύνσεις, είτε λόγω κατάποσης είτε εισπνοής, που επιτίθενται στο σώμα είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά, είναι επιβλαβή για κάθε μορφή ζωής και τα υποπροϊόντα των μυκητωδών μολύνσεων είναι τοξικά για κάθε έμβιο οργανισμό, προκαλώντας έτσι στρες και μυριάδες ψυχολογικά και ιατρικά άγχη.

 

Οι γενετικά τροποποιημένες τροφές, είναι γνωστό ότι προκαλούν άσθμα, προβλήματα προσοχής, προβλήματα ισορροπίας, συμπεριφοράς, συγκέντρωσης και πέψης, ζητήματα στη λίμπιντο, προβλήματα μνήμης, μεταβολισμού, αντίληψης, σεξουαλικές δυσλειτουργίες και άλλες διαταραχές, προκαλώντας έτσι στρες.

 

Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες προκαλούνται συνήθως από στρες, παρότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει κάποιος βιολογικός παράγοντας που τους προκαλεί. Αλλά ακόμα και τότε, το στρες μπορεί να είναι η υποβόσκουσα αιτία αυτής της βιολογικής δυσλειτουργίας. Και σε κάθε περίπτωση, οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες αποτελούν σημαντικές αιτίες στρες.

 

Τα Βαρέα Μέταλλα, που συνήθως περιλαμβάνουν αρσενικό, υδράργυρο και μόλυβδο, ενοχοποιούνται για προβλήματα σε αδρεναλίνη, οστά, μυελό των οστών, εγκέφαλο, κυκλοφορικό σύστημα, αυτί, μάτι, χοληδόχο κύστη, καρδιά, γαστρεντερικό, νεφρούς, ήπαρ, πνεύμονες, λεμφικό σύστημα, πάγκρεας, υπόφυση, δέρμα, σπλήνα, λαιμό, θυρεοειδή, θύμο αδένα, και άλλα προβλήματα, προκαλώντας έτσι στρες.

 

Η ακτινοβολία των τροφίμων έχει φανεί ότι μειώνει την ζωτική δύναμη και ελαττώνει σημαντικά την θρεπτική αξία της τροφής. Αλλά βάσει νόμου, όλα τα είδη διατροφής που εισάγονται στις ΗΠΑ και στο μεγαλύτερο μέρος του πολιτισμένου κόσμου ακτινοβολείται για το κοινό καλό, προκαλώντας έτσι στρες.

Η έλλειψη ύπνου και τα προβλήματα ύπνου, που προκύπτουν είτε από συναισθηματικά, ή ψυχολογικά ή ιατρικά ζητήματα αποτελεί σημαντική αιτία στρες.

 

Η Χαμηλή Αυτό-Αντίληψη, που προκαλείται είτε από βακτηριακές ή μυκητώδεις ή ιογενείς μολύνσεις, φτωχή θρέψη, τοξικά χημικά, ορμονική ανισορροπία ή άλλους λόγους, είναι γνωστό ότι προκαλεί στρες.

 

Ιατρικές Καταστάσεις, Ασθένειες ή Διαταραχές, διαγνωσμένες ή όχι, μη καλώς θεραπευμένες, είναι γνωστές ως αιτίες στρες.

 

Ακτινοβολία Μικροκυμάτων από κινητά τηλέφωνα, φούρνους μικροκυμάτων, φορητά ραδιόφωνα και τηλέφωνα, συσκευές τηλεόρασης και άλλες πηγές είναι γνωστοί στρεσογόνοι παράγοντες με ποικίλες επιδράσεις στους ανθρώπους για λόγους που βρίσκονται ακόμα υπό έρευνα.

 

Οι τροφικές ανεπάρκειες, είτε προκαλούνται από ασθένειες, διαταραχές, φτωχή θρέψη, ή χαμηλή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, είναι αιτίες στρες.

 

Η επαγγελματική υπεραπασχόληση είναι γνωστή αιτία στρες.

 

Ο πόνος κάθε είδους, περιλαμβανομένων του σωματικού τραυματισμού, νοητικού ή συναισθηματικού τραύματος, ή ψυχολογικών προβλημάτων είναι σημαντική αιτία στρες.

 

Τα παράσιτα, περιλαμβανομένων χιλιάδων μη ανιχνεύσιμων ιατρικά παρασίτων, κατακλύζουν το ανθρώπινο σώμα και εξασθενούν την θρεπτική δύναμη και την ενέργεια του σώματος, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό στρες.

 

Διάφορες τοξικές χημικές ουσίες που εμπλέκονται με τις σωματικές και νοητικές ασθένειες και διαταραχές, γνωστές στην επιστήμη, προκαλώντας έτσι στρες.

 

Προβλήματα σχέσεων κάθε είδους έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν σημαντική αιτία στρες.

 

Ψυχολογικές Καταστάσεις, Ασθένειες ή Διαταραχές, διαγνωσμένες ή όχι, μη καλώς θεραπευμένες, είναι γνωστές ως αιτίες στρες.

Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.

Καθηγήτρια στην Κβαντική Ακαδημία, Beverly Hills, California, U.S.Α.

Εκπαιδεύτρια της Κβαντικής Βιοανάδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο

Αριστούχος Μοριακής Βιολογίας, Delaware, U.S.A.

Κάτοχος 2 διδακτορικών:

1. Αριστούχος Ολιστικής Διατροφολογίας, U.S.A.

2. Κβαντική Βιο-Ανάδραση, MEDICAL BOARD CERTIFIED BIOFEEDBACK DOCTORATE IMUNE (THE INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY OF NATURE MEDICINE)

Μεταπτυχιακό στη Νευρο-Ανατομία, στη Νευροηλεκτρο-Φυσιολογία και στη Νευρολογία, Victor Babes University of Medicine and Pharmacy

Βραβευμένη για τις έρευνές της στη Μοριακή Βιολογία από το Dupont, Delaware, U.S.A. (Dupont Ιατρικών Ερευνών)

Υποψήφια Διδάκτωρ στην Κβαντική Ιατρική, U.S.A.

(Αναγνωρισμένη παγκοσμίως)

 

www.sciogreece.gr
www.indigogreece.gr
www.eductor.gr
0030 210 935 5677 (tel)
0030 210 9359136 (fax)
0030 6948827761 (mobile)

 

 

 

Επιστροφή σε όλα τα άρθρα