Μεθοδολογία

Πρώτη Συνεδρία Αξιολόγησης

 

Στη πρώτη συνεδρία Κβαντικής Βιοανάδρασης γίνονται κατανοητές οι αιτίες που «κρύβονται» πίσω από τα συμπτώματα. Αρχικά γίνεται μια αξιολόγηση του οργανισμού και δίνεται στο άτομο μια έκθεση έκτασης 35 σελίδων για τα ειδικά στρεσογόνα του. Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή συγκρίνει τις τρι-διανυσματικές συντονισμένες συχνότητες – μια μαθηματική διαδικασία συσχετίζοντας τάση, ένταση και αντίσταση – του σώματος με πάνω από 13.000 ενεργειακές υπογραφές στοιχείων που είναι αποθηκευμένα στη βάση των δεδομένων της ίδιας της συσκευής. Βάσει των βολταμετρικών παρεκκλίσεων των υπογραφών, και της κατάλληλης ερμηνείας τους, δίνονται τα στοιχεία για τις αιτίες των συμπτωμάτων και τη φάση του οργανισμού.

 

Μέσα σε λιγότερο από 4 λεπτά αναφέρονται στοιχεία για τις παραμέτρους:

 

Voltage που υποδηλώνει την επινεφριδική λειτουργία

 

Amperage που υποδηλώνει την εγκεφαλική λειτουργία και σεροτονίνη

 

Resistance που υποδηλώνει τη γενική υγεία σώματος, την αντίσταση σε παθογόνα και το ανοσοποιητικό σύστημα

 

Hydration που υποδηλώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά νερό

 

Oxygenation που υποδηλώνει την κυκλοφορία οξυγόνου στο αίμα

 

Proton Pressure που υποδηλώνει το κυτταρικό pH, την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του οργανισμού

 

Electron Pressure που υποδηλώνει την ηλεκτρική ροή στο σώμα

 

Cellular Vitality που αντανακλά την υγεία των κυττάρων π.χ. την οξυγόνωσή τους, της πέψη των πρωτεϊνών, βασική πρόσληψη λιπαρών οξέων

 

Phase Response που αντανακλά την ικανότητα όλων των οργάνων του σώματος να συνεργάζονται

 

Phase Angle που αντικατοπτρίζει την ικανότητα του σώματος στην ανάπλαση των κυττάρων και χρησιμεύει και σαν δείκτης κυτταρικής γήρανσης

 

Reactance Speed που αντικατοπτρίζει την ταχύτητα με την οποία το σώμα μας ανταποκρίνεται στις παθογένειες

 

Resonant Frequency Pattern που αντικατοπτρίζει την υγεία του νευρικού συστήματος, το συσσωρευμένο στρες, τα ανεπεξέργαστα συναισθήματα και τη γήρανση

 

Η διάρκεια της πρώτης συνεδρίας/συνεδρίας αξιολόγησης, είναι 2 ώρες και αναλύονται επιπλέον τα παρακάτω:

 

Γενική αντιδραστικότητα στο στρες

Κάθε μία από τις 38 κατηγορίες δυνητικών καταστάσεων στρες παρέχει μια γενική επισκόπηση των πιθανών τομέων ανησυχίας. Προσφέρουν στοιχεία για την κατανόηση των βασικών αιτιών των συμπτωμάτων που σχετίζονται με στρεσογόνα τα οποία μπορεί να εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα συμπτώματα. Οι κατηγορίες που αναλύονται είναι:

 1. Φλεγμονές
 2. Αίμα
 3. Στρες
 4. Υποπρενία
 5. Συναισθηματικά
 6. Μολύνσεις
 7. Τοξικότητα
 8. Τραύματα
 9. Κληρονομικότητα
 10. Βιταμίνες (Ανεπάρκεια ή περίσσεια)
 11. Καρδιαγγειακά
 12. Ορμόνες
 13. Λέμφος
 14. Συκώτι
 15. Νεφρά
 16. Πεπτικό σύστημα
 17. Συνδετικός Ιστός
 18. Οστά
 19. pH
 20. Περιβάλλον
 21. Αλλεργίες
 22. Κυκλοφορικό σύστημα
 23. Ανοσοποιητικό σύστημα
 24. Ακτινοβολία
 25. Βακτήρια
 26. Μύκητες
 27. Ιοί
 28. Παράσιτα
 29. Αμοιβάδες
 30. Τροφικές δηλητηριάσεις
 31. Υπεργλυκαιμία-Υπογλυκαιμία
 32. Νευρολογικό σύστημα
 33. Συναισθηματο-γράφημα
 34. Χοληστερίνη
 35. Αναπνευστικό σύστημα
 36. Οξείδωση
 37. Ενυδάτωση
 38. Γνωστικές λειτουργίες

 

Βολταμετρική Αντιδραστικότητα Υπογραφής Σπονδυλικής Στήλης

Η Σπονδυλική Στήλη (Σ.Σ.) είναι μια από τις πιο σημαντικές σωματικές κατασκευές στο σώμα. Τα σπονδυλικά νεύρα ελέγχονται από τον εγκέφαλο και διανέμουν την πληροφορία από τον εγκέφαλο μέσω της Σ.Σ., ρυθμίζοντας την αισθητήρια και κινητική λειτουργία του σώματος μέσα από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Μέσα από το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα η Σ.Σ. επίσης υποστηρίζει πολλούς αδένες του σώματος, όπως το καρδιακό και το μυϊκό σύστημα.


Βολταμετρική Αντιδραστικότητα Υπογραφής Μεσημβρινών

Για χιλιάδες χρόνια η Κινεζική Ιατρική έχει κατανοήσει πως το σώμα δεν είναι μόνο μια φυσική οντότητα αλλά και μια ενεργειακή επίσης. Αυτή η ζωτική ενέργεια διανέμεται μέσω μονοπατιών γνωστά σαν κανάλια, επίσης γνωστά σαν μεσημβρινοί, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα όργανα του σώματος. Η φιλοσοφία της Κινεζικής Ιατρικής πιστεύει πως η αναστάτωση στη λειτουργία των οργάνων ή των σχετιζόμενων με αυτά καναλιών μπορεί να εκδηλώσει συμπτώματα ασθένειας.

 

Βολταμετρική Αντιδραστικότητα Υπογραφής Πεπτικού Συστήματος

Οι κορυφαίοι ειδικοί στο πεδίο της υγείας και της ευεξίας συμφωνούν πως η ζωτική υγεία ξεκινά με την καλή διατροφή και πέψη. Η υγιής πέψη είναι ουσιώδης για την καλύτερη διατροφική απορρόφηση και αποτοξίνωση. Η ατελής ή διαταραγμένη πέψη μπορεί να είναι μέγιστος συντελεστής στην ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Οι παρεκκλίσεις βολταμετρικών υπογραφών στην ηλεκτρική αντιδραστικότητα που σχετίζονται με τα ακόλουθα πεπτικά όργανα, διατροφικές κατανομές, και πεπτικά υποδηλώνουν πιθανές περιοχές με στρες:

 1. Στόμα
 2. Στομάχι
 3. Δωδεκαδάκτυλο
 4. Νήστιδα
 5. Ειλεό
 6. Παχύ έντερο
 7. Ισορροπία χλωρίδας εντέρου

Επίσης όσον αφορά το πεπτικό σύστημα γίνεται:

Βολταμετρική Κατανομή Διατροφικών Πεπτικών Στοιχείων και Προφιλ Πεπτικών Ενζύμων. Ενδεικτικά:

 1. Μετατροπή πρωτεϊνών
 2. CoQ10 – Κύκλος ουμπικινόλης
 3. Φρουκτόζη
 4. Μαλτόζη
 5. Γλυκόζη
 6. Λακτόζη
 7. Σακχαρόζη
 8. Χοληστερόλη
 9. Τριγλυκερίδια
 10. Απαραίτητα Λιπαρά οξέα (EFA) κ.α.

 

Βολταμετρική Αντιδραστικότητα Διατροφικών Υπογραφών

Οι Βιταμίνες και τα Μέταλλα είναι απαραίτητα δομικά στοιχεία των υγιών οργανισμών. Η μη βέλτιστη διατροφική απορρόφηση από τα φαγητά που τρώμε, εξαιτίας των δικών τους θρεπτικών ελλείψεων ή τη φθορά της βέλτιστης απορρόφησης του πεπτικού, μπορεί να συνδεθεί με όλες τις γνωστές ασθένειες. Αν και η θρεπτική τοξικότητα είναι πιθανή, είναι πολύ πιο σπάνια. Η παρέκκλιση βολταμετρικής αντιδραστικότητας διατροφικών υπογραφών μπορεί να υποδηλώνει ανισορροπία βιταμινών και /ή μετάλλων. Μπορεί να σχετίζονται με τα συμπτώματα ανεπάρκειας ακόμη και τοξικότητας.


Βολταμετρική Αντιδραστικότητα Ορμονικών Υπογραφών

Οι ορμόνες είναι ειδικοί χημικοί αγγελιοφόροι στο σώμα που δημιουργούνται στους ενδοκρινικούς αδένες. Αυτοί οι αγγελιοφόροι ελέγχουν τις περισσότερες σημαντικές σωματικές λειτουργίες, από απλές βασικές ανάγκες όπως η πείνα, σε πιο πολύπλοκες όπως η αναπαραγωγή, ακόμα και τα συναισθήματα και η διάθεση. Η κατανόηση των ορμονών και της λειτουργίας τους μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της υγείας τους. Κάποιοι παράγοντες στις ορμονικές ανισορροπίες είναι η διατροφική έλλειψη και η τοξικότητα από την έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς τύπους βιομηχανικών, περιβαλλοντικών και χημικών τοξινών που έχουν διεισδύσει στο έδαφος, στην τροφή, στο νερό και στον αέρα. Οι βολταμετρικές αποκρίσεις στις παρεκκλίσεις των ηλεκτρικών ορμονικών υπογραφών αντιδραστικότητας δεν είναι ποσοτικές ή διαγνωστικές παρά ενδεικτικές των πιθανών περιοχών του στρες.

 

Βολταμετρική Αντιδραστικότητα Τροφικών και Περιβαλλοντικών Υπογραφών

Παρόλο που είναι συχνά άγνωστες και μη αναγνωρίσιμες από τους περισσότερους ανθρώπους, οι τροφικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες είναι μια πολύ κοινή ρίζα των συμπτωμάτων που βιώνουμε. Καθημερινά τρώμε, πίνουμε, μυρίζουμε, και αναπνέουμε αντικείμενα στα οποία μπορεί να έχουμε μια αλλεργία, ευαισθησία ή δυσανεξία. Μια βολταμετρική απόκριση παρέκκλισης ηλεκτρικής αντιδραστικότητας τροφικών ή περιβαλλοντικών υπογραφών δεν διαφοροποιείται ανάμεσα στο τι είναι αλλεργία, ευαισθησία, ή μια δυσανεξία. Ωστόσο μας προσφέρει μια περιοχή ενδιαφέροντος όταν εξετάζεται. Ένας κοινός τρόπος εξέτασης της τροφικής ευαισθησίας είναι μέσα από τη διατροφική εξάλειψη και επανεισαγωγή της τροφής ή με συγκεκριμένες εξετάσεις αίματος που μπορούν να μας καθοδηγήσουν σε μια καλύτερη κατανόηση του σώματός μας και των αναγκών του.


Βολταμετρική Αντιδραστικότητα Υπογραφών Ομοτοξικολογίας (Περιλαμβάνει Yπογραφές Βαρέων Μετάλλων, Τροφών και Ακτινοβολιών)

Καθημερινά υπάρχει έκθεση και επιβάρυνση από τοξικά στοιχεία τα οποία το σώμα πρέπει να επεξεργαστεί και να διαχειριστεί. Επειδή οι τοξίνες είναι παντού παρούσες στα τρόφιμα που τρώμε, τα φάρμακα που παίρνουμε (ή έχουμε λάβει), τον αέρα που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε, καθίσταται δύσκολο, αν όχι αδύνατο να τις αποφύγουμε. Αυτές οι τοξίνες μπορούν να παρεμποδίσουν την υγιή και βέλτιστη οργανική λειτουργία και να προκαλέσουν στρες σε ολόκληρο το σώμα.

 

Βολταμετρική Αντιδραστικότητα Υπογραφών Συναισθημάτων

Η νευρολόγος Dr. Candace Pert Ph.D στο βιβλίο της The Molecules of Emotions, εξηγεί τι συνδέει το συναίσθημα με τη φυσιολογία, πώς επικοινωνεί ο εγκέφαλος με το σώμα και το σώμα με τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με την Candace Pert τα συναισθήματα, δεν είναι απλώς χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, είναι ηλεκτροχημικά σήματα που επηρεάζουν τη χημεία και την ηλεκτρική ενέργεια κάθε κυττάρου στο σώμα. Η ηλεκτρική κατάσταση του σώματος διαμορφώνεται από τα συναισθήματα, αλλάζοντας τον κόσμο μέσα στο σώμα και οι συναισθηματικές καταστάσεις με την σειρά τους επηρεάζουν τον κόσμο έξω από το σώμα καθώς είναι αυτό που εκπέμπουμε.

Πιστεύεται πως οι συναισθηματικές ανισορροπίες και το στρες είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες όταν προσπαθούμε να πετύχουμε και να διατηρήσουμε βέλτιστη υγεία και ευεξία. Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει συναισθηματικά τραύματα και αναπτύξαμε αρνητικά συναισθηματικά μοτίβα μέσα στις ζωές μας, τα οποία συμβάλλουν στο σωματικό, πνευματικό και ψυχικό μας στρες. Μια παρεκκλίνουσα απόκριση στις υπογραφές αντιδραστικότητας προσφέρει την πληρέστερη κατανόηση των συναισθημάτων στα οποία αντιδρούμε και μπορούμε καλύτερα να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας. Μια παρεκκλίνουσα βολταμετρική απόκριση στις υπογραφές αντιδραστικότητας μπορεί να είναι ένδειξη ανισορροπίας συναισθημάτων. Τα συναισθήματα μπορούν να είναι σε περίσσεια ή σε έλλειψη, καταπιεσμένα ή εκδηλωμένα. Μερικές φορές αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο θεμελιώδη στην προσωπικότητά μας, στο εγώ, και στη φύση μας που αγνοούμε την ανισορροπία.

 

Η συσκευή Κβαντικής Βιοανάδρασης θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα αντιικό (antivirus) πρόγραμμα υπολογιστή που ψάχνει για τα πάντα. Εντοπίζοντας τις βολταμετρικές παρεκκλίσεις των υπογραφών αντιδραστικότητας και κατανοώντας τις γενικές πληροφορίες που μπορεί να συσχετιστούν με τις καταμετρημένες βολταμετρικές υπογραφές, μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα τα δικά μας μοναδικά προφίλ αντιδραστικότητας και να κάνουμε τις δέουσες ενέργειες για την καλύτερη δυνατή υγεία σε όλα τα επίπεδα – ψυχικά, νοητικά, σωματικά.

Άξιο αναφοράς είναι πως οι συνεδρίες με τη χρήση των συσκευών Κβαντικής Βιοανάδρασης, χωρίς την κατάλληλη ερμηνεία των αποτελεσμάτων, την επάρκεια γνώσεων για την επιλογή των προγραμμάτων και την παροχή συγκεκριμένων προτάσεων για τη μείωση των αιτιών πίσω από τα προβλήματα, δεν επιφέρουν το βέλτιστο αποτέλεσμα.

 

Στη μεθοδολογία της Δρ. Βιολέττας Αννίνου η λεπτομερής αξιολόγηση του οργανισμού στη πρώτη συνεδρία είναι μόνο το πρώτο βήμα για τη σύνθεση μιας νέας εικόνας με σκοπό τη βέλτιστη υγεία σε όλα τα επίπεδα.

Παρακάτω αναφέρονται οι 10 Πυλώνες της Δυναμικής Υγείας (The 10 Pillars of Dynamic Health) βάσει της μεθοδολογίας της Δρ.Βιολέττας Αννίνου:

 

 1. Κβαντική Αξιολόγηση – Ανίχνευση της αιτίας συμπτώματος και στρεσογόνων ερεθισμάτων
 2. Κβαντική Ομοτοξικολογία – Ανίχνευση τοξινών και Αποτοξίνωση
 3. Κβαντική Διατροφή – Εξισορρόπηση και καλή πέψη
 4. Κβαντική Ανοσολογία – Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
 5. Κβαντική Αιματολογία – Ανάλυση αίματος μέσω ανάλυσης Dark Field
 6. Κβαντική Ορμονολογία – Εξισορρόπηση Ορμονών
 7. Κβαντική Ομοιοπαθητική
 8. Κβαντική Ταοϊστική Ιατρική – Σημεία βελονισμού και κανάλια μεσημβρινών
 9. Κβαντική Εντροπία – Μείωση Οξείδωσης και Ελεύθερων ριζών
 10. Κβαντική Αντιγήρανση

 

Επίσης με τις γνώσεις της πάνω στη Μοριακή Βιολογία και στην Ολιστική Διατροφολογία έχει δημιουργήσει 8 Βήματα Διατροφής τα οποία απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να μειώσουν το βάρος τους, το λίπος τους ή να βελτιώσουν την διατροφή τους.

Τα 8 Βήματα Διατροφής σχετίζονται με:

 

 1. B.M.R. – Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός
 2. Αποτοξίνωση – Διατροφή pH
 3. Συνδυασμοί Τροφών
 4. Γλυκαιμικό Φορτίο (Glycemic Index)
 5. Διατροφή και Ομάδα Αίματος
 6. Διατροφή Αντιμετώπισης του Candida
 7. Αντικαρκινική Διατροφή
 8. Υπεραντιδραστικότητα Τροφών