Ενημερωτικά άρθρα από τη Δρ. Βιολέττα Αννίνου

Πώς η Κβαντική Βιοανάδραση μπορεί να προσφέρει ανακούφιση του άσθματος.

Το άσθμα αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να είναι μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Σχεδόν 26 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν άσθμα, σύμφωνα με τα δεδομένα του American Lung Association. Το άσθμα είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια, όπου η φλεγμονή του βρογχικού δέντρου περιορίζει τη ροή του αέρα στους πνεύμονες. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο αέρας εγκλωβίζεται στον πνεύμονα, καθιστώντας πιο δύσκολη την απαλλαγή του από τους πνεύμονες, παρά την επαναπρόσληψη του μέσω της εισπνοής. Συνεπώς, τη μεγαλύτερη ευθύνη του άσθματος έχει ο αέρας που συγκρατείται στους πνεύμονες.

Η κύρια αιτία του άσθματος είναι το πρήξιμο στους ιστούς του βρογχικού δέντρου, το οποίο προκαλείται συνήθως από αλλεργίες. Επίσης διόγκωση στους ιστούς μπορεί να προκληθεί από λοιμώξεις στους πνεύμονες. Οι ευαισθησίες που έχουν να κάνουν τόσο με τις λοιμώξεις, όσο και με τις αλλεργίες, προκαλούνται από διατροφικά προβλήματα, όπως ανεπάρκεια ασβεστίου, παντοθενικού οξέος, μαγνησίου, νιασίνης, ανεπάρκειες λιπαρών οξέων και άλλες διατροφικές διαταραχές.

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η Κβαντική Βιο- Ανάδραση μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και κατ’ επέκταση του άσθματος.  Η μέθοδος της Κβαντικής Βιοανάδρασης, χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης των λειτουργιών του οργανισμού, παρόμοιες με εκείνες του καρδιογραφήματος. Οι λειτουργίες που εξετάζονται είναι εκείνες που ενεργοποιούνται αυτόματα από τον ίδιο τον οργανισμό και συμβαίνουν σε ασυνείδητο επίπεδο. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τις συσκευές, ανατροφοδοτούν το άτομο για την κατάσταση του οργανισμού του και έχουν ως στόχο την επαγρύπνηση του ώστε να λειτουργεί σε συνειδητό επίπεδο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η Κβαντική Βιοανάδραση επηρεάζει τη μεταβλητότητα της καρδιακής συχνότητας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βελτιώσει την πνευμονική λειτουργία και την αντίσταση της ροής του αέρα που παρατηρείται σε ασθενείς με άσθμα. Βοηθάει στην εκμάθηση του ελέγχου των οργανικών λειτουργιών ενός ατόμου, όπως τον έλεγχο του καρδιακού του ρυθμού, με την σύνδεση του με τους ηλεκτρικούς αισθητήρες της συσκευής οι οποίοι εξυπηρετούν στην λήψη της πληροφορίας (ανατροφοδότηση) σχετικά με το σώμα του.

Στα προγράμματα ρύθμισης της συμπεριφοράς που χρησιμοποιεί η Κβαντική Βιοανάδραση, περιλαμβάνονται τεχνικές χαλάρωσης για τη μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος, με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας λογισμικών που αναπτύσσονται στον κλάδο της Κβαντικής Ιατρικής (Computerized Integrative Quantum Medicine). Στόχο έχουν την σωστή διαχείριση του άγχους, με την ρύθμιση της αναπνοής, με την χαλάρωση των μυών, με την προαγωγή θετικών σκέψεων και με την πρόκληση συναισθημάτων ηρεμίας και ευημερίας. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται εφικτή η εξισορρόπηση των ενεργειών των νευρικών συστημάτων – του παρασυμπαθητικού και συμπαθητικού.

Η Κβαντική Βιοανάδραση βοηθά το άτομο να πραγματοποιήσει αλλαγές στο σώμα του, όπως χαλάρωση συγκεκριμένων μυών, για να την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος που μπορεί να είναι η μείωση του πόνου ή της έντασης. Στην ουσία, δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να χρησιμοποιεί τις σκέψεις του για να ελέγξει το σώμα του, συχνά για την βελτίωση της κατάστασης της υγείας ή τη φυσική του απόδοση. Η σημαντικότητα αυτού είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν πρόκειται για ψυχοσωματικά προβλήματα που σχετίζονται με τις μυϊκές και κυτταρικές μνήμες.

Ο μυς αποτελείται από ίνες, οι μονάδες των οποίων ονομάζονται σαρκομερή. Οι μονάδες αυτές βιδώνονται με ιόντα ασβεστίου όταν συμβαίνουν συναισθηματικές αποκρίσεις ή όταν συμβαίνουν τραυματικά συμβάντα. Αυτό οφείλεται στο ότι οι μυς βρίσκονται σε ένταση. Η ένταση αυτή αντανακλάται στο πλήθος των ιόντων ασβεστίου. Εάν η μνήμη καταπιεστεί, τότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι μύες δεν επανέρχονται στην χαλαρή κατάσταση τους, και μερικά από τα ιόντα ασβεστίου παραμένουν χωρίς να επιστρέψουν στην ουδετερότητα. Έτσι οι μύες παραμένουν σε κάποια κατάσταση έντασης χωρίς να χαλαρώνουν πραγματικά. Αυτό ονομάζεται μυϊκή μνήμη. Οι μυς έχουν απομνημονεύσει το τραυματικό συμβάν. Το ερώτημα είναι, πώς απελευθερώνεται αυτό το είδος μνήμης; Η μυϊκή μνήμη είναι μια μνήμη του ίδιου του σώματος, οπότε πρέπει το σώμα να μπει σε κατάσταση χαλάρωσης για να την απελευθερώσει. Οι τεχνικές της Κβαντικής Βιο – Ανάδρασης κάνουν εφικτή την χαλάρωση και την αναμόρφωση των μυών, απελευθερώνοντας την ένταση, τις τραυματικές μνήμες που έχουν εγγραφεί, καθώς και τις κυτταρικές μνήμες. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω συχνοτήτων με προγράμματα  όπως το “NLP-neuro Linguistic Programming of the unconscious mind”.

Επιστροφή σε όλα τα άρθρα