Ενημερωτικά άρθρα από τη Δρ. Βιολέττα Αννίνου

Η Κβαντική Διατροφή Ευεξίας (The Quantum Wellness Diet)

Istockyogawomantreeposture

Αρχίζοντας μία νέα «δίαιτα» είναι πιθανό να εμφανίσουμε συναισθηματικές, νοητικές ή σωματικές διαταραχές, καταστάσεις που αποτελούν στρεσογόνους παράγοντες για τον οργανισμό. Η Κβαντική Διατροφή Ευεξίας εστιάζει σε αυτά τα ζητήματα.

 

Η Επαναστατική Ορθομοριακή Κλινική Προσέγγιση συνδυάζει τις τελευταίες Έρευνες στο πεδίο της Ολοκληρωμένης Ενεργειακής Ιατρικής και Βιοφυσικής σύμφωνα με την Βιοχημική Ταυτότητα του καθένα

 

Η Κβαντική Διατροφή Ευεξίας είναι το αξεπέραστο ελιξίριο της νεότητας, προσφέροντας τεράστια οφέλη στην διαδικασία αντι-γήρανσης. Το φαγητό είναι τρόπος ζωής. Αυξάνοντας τις ωμές τροφές σε τουλάχιστον 50% της διατροφής μας διασφαλίζουμε μεγαλύτερη πειθαρχία στην κυτταρική λειτουργία και αυτό αντικατοπτρίζεται στο σώμα και στην υγεία μας.

Η Κβαντική Διατροφή Ευεξίας προσεγγίζει το φαγητό και το βάρος με μια ιδιαίτερη ματιά. Εξετάζει την σύνδεση νου / σώματος - πώς οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας επηρεάζουν το σώμα μας, σύμφωνα με πληθώρα επιστημονικών στοιχείων της κβαντικής φυσικής. Δεν υπάρχουν «καλές» ή «κακές» τροφές, αλλά πολυάριθμοι στρεσογόνοι παράγοντες, που εντοπίζει η Κβαντική Βιο-Βιο-Ανάδραση και που επηρεάζουν το σώμα, π.χ. η επάρκεια οξυγόνου, η ενυδάτωση, ή, η έλλειψη θρεπτικών συστατικών κ.α. Είναι μια ανάλυση για την ακριβή θέση μας στο μονοπάτι της ίασής μας.

 

Τα Κύρια Χαρακτηριστικά της Κβαντικής Διατροφής Ευεξίας:

 

  • Συχνά γεύματα, πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και ωμούς ξηρούς καρπούς για σνακ
  • Μέτριες μερίδες από ασπράδια αυγού
  • Μέτριες μερίδες ψαριού, κόκκινου κρέατος, κοτόπουλου και γαλοπούλας, ψημένα ή στον ατμό
  • Μέτριες μερίδες οσπρίων
  • Κατανάλωση κάποιου είδους πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα, για την πρόσληψη των αμινοξέων (των δομικών δηλαδή στοιχείων της πρωτεΐνης) που είναι πολύ σημαντικά για τους νευροδιαβιβαστές (1 gr πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους / ημέρα)
  • Τακτικά γεύματα, κάθε 3 ώρες. (Μην παραλείπετε γεύματα!!)
  • Κατανάλωση ωμών φρούτων και ωμών ξηρών καρπών για σνακ
  • Μείωση του αλκοόλ, του καφέ, των ανθρακούχων ποτών, και των παστεριωμένων χυμών φρούτων (ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη)
  • Καθημερινή κατανάλωση μεταλλικού νερού και πράσινου τσαγιού από βότανα. Πίνετε καθημερινά τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό
  • Καθημερινή φροντίδα του εαυτού μας
  • Μείωση του αλκοόλ, του καφέ, των ανθρακούχων ποτών, και των παστεριωμένων χυμών φρούτων (ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη)
  • Αντιοξειδωτικά, Προβιοτικά και φυτικές πολυ-βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία,, και συμπληρώματα βασικών λιπαρών οξέων (αποφύγετε τον υδράργυρο), ανάλογα με τις ατομικές βιοχημικές ανάγκες του καθένα, όπως θα τις περιγράψει ο Ειδικός Κβαντικής Βιο-Βιο-Ανάδρασης
  • Μέτριας έντασης άσκηση για 45 λεπτά, βοηθούν στην απελευθέρωση λιπολυτικών ενζύμων.
  • Προστασία από το τοξικό περιβάλλον / διατήρηση των Ενεργειών / και Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (γεωπαθητικό στρες).
  • Βιο-Οδοντιατρική αφαίρεση των αμαλγαμάτων
  • Διατήρηση του αλκαλικού pH με τα πράσινα λαχανικά, που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα χλωροφύλης, Chlorella, Σπιρουλίνα, αλκαλικό, ιονισμένο νερό, καθώς και του μαγνησίου (σημαντικό για πάνω από 70 κυτταρικές λειτουργίες)
  • Άφθονος ύπνος σε σωστές συνθήκες υγιεινής (διαφορετικά κάντε Κβαντική Βιο-Βιο-Ανάδραση για την αϋπνία)
  • Χρήση σακιδίου πλάτης, αντί για τσάντες ώμου ή χειρός για σπονδυλικά προβλήματα
  • Καθημερινό Μασάζ στα σημεία του σώματός, που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία, καθώς και στις Νευρολυμφατικές απολήξεις για μείωση της πίεσης και των εθισμών
  • Απομάκρυνση με βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα πριν από το ντους των νεκρών κυττάρων, βελτιώνοντας την λειτουργία του κυκλοφορικού και λεμφικού συστήματος
  • Εφαρμογή τεχνικών χαλάρωσης και διαλογισμού

Επιπλέον

  • Τρώμε μόνο όταν αισθανόμαστε πείνα
  • Σταματάμε πριν χορτάσουμε (π.χ. σε επίπεδο 7 από 10), αφήνοντας το 1/3-1/4 του στομαχιού άδειο για καλύτερη πέψη
  • Τρώμε με συγκρατημένο ρυθμό, μασώντας καλά
  • Δεν τρώμε όταν είμαστε αναστατωμένοι (προκαλεί γαστρεντερικές διαταραχές). Αντ’ αυτού, πίνουμε χαμομήλι
  • Πίνουμε μεταλλικό, ή νερό βρύσης που περνάει από φίλτρο ιονισμού, με μία φέτα λεμόνι πριν από κάθε γεύμα
  • Τρώμε φρεσκομαγειρεμένα φαγητά (χωρίς συντηρητικά και πολύ αλάτι)

Οι Οκτώ Άξονες της Ευεξίας

Η Οκτώ Άξονες της Ευεξίας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Κβαντικής Διατροφής. Κάνοντας μικρές, συνειδητές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε να επιτύχουμε ευεργετικές συνέπειες στην ζωή την δική μας και των γύρω μας. Οι Οκτώ Άξονες της Κβαντικής Ευεξίας είναι:

1) Ο διαλογισμός,

2) Η Επίγνωση στο φαγητό,

3) Η απαλλαγή του σώματος από τοξίνες

4) Η Αφομοίωση - Δεν είναι τι τρώμε, αλλά τι απορροφούμε

5) Η Βελτίωση του Ανοσοποιητικού Συστήματος

6) Η Οξείδωση - Μείωση των ελευθέρων ριζών

7) Η άσκηση,

8) Ο Θετικός Οραματισμός,

 

Κάθε άξονας πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία με τους άλλους, για να κατακτηθεί η ευεξία σε νου, σώμα και πνεύμα.

 

Η Κβαντική Διατροφή Ευεξίας μας επιτρέπει να ξεπεράσουμε τις επιθυμίες και τις εξαρτήσεις από το φαγητό, επικεντρώνοντας αποκλειστικά στις ανάγκες. Στην επίγνωση του φαγητού, του τι βάζουμε στο σώμα μας, από πού έρχεται και γιατί το καταναλώνουμε. Η τροφική διαδικασία είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ό,τι επιλέγουμε να βάλουμε στο πιάτο μας έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην σωματική, αλλά και στην νοητική μας ευεξία.

 

Το σώμα απελευθερώνεται από τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί λόγω των κακών συνηθειών διατροφής και διαβίωσης, αλλά και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτή η διαδικασία απαλλαγής από τις τοξίνες, που κουράζει το σώμα, διευκολύνεται από προγράμματα αποτοξίνωσης, που βοηθούν στην φυσική τους απομάκρυνση από το σώμα. Αυτή η αλλαγή φέρνει μια νέα αρχή. Είναι σαν διακοπές από τις παλιές μας συνήθειες. Είναι ευκαιρία για μια νέα, συνειδητή και δυναμική επανεκκίνηση.

Ο Dr Μπέντζαμιν Κιμ, στο DrBenKim.com, αναφέρει μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα φυσικών «καθαριστικών» τροφών για να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας, όπως: μαρούλι, αβοκάντο, ντομάτες, αγγούρια, σέλινο, καρότα, κρεμμύδια, καλαμπόκι, γλυκοπατάτες, κολοκύθες, καρπούζι, μέλι, πεπόνι, αχλάδια, μήλα, μπανάνες, μάνγκο, παντζάρια, πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, σπαράγγια, παπάγια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, σταφύλια, καρύδα, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μούρα, βατόμουρα και φράουλες.

 

Με την Κβαντική Διατροφή Ευεξίας προάγουμε την συνειδητή και με επίγνωση κατανάλωση, καθώς πολλοί άνθρωποι τρώνε χωρίς να γνωρίζουν τι και γιατί το τρώνε. Η διατροφική επίγνωση μας βοηθά να αποβάλουμε τις κακές μας συνήθειες, ωθώντας μας να φάμε μόνο για λόγους θρέψης και όχι συναισθηματικής κάλυψης, πλήξης, λαιμαργίας ή αναζήτησης ευχαρίστησης. Αυτή η διατροφή μας προφυλάσσει επίσης από τα γεμάτα ορμόνες ζωικά και γαλακτοκομικά προϊόντα – που πωλούνται άλλωστε σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Μία διατροφή βασισμένη κυρίως στα φυτά και όχι στα ζώα θα σας βοηθήσει συναισθηματικά, θρεπτικά αλλά και οικονομικά.

 

Ενισχύουμε έτσι, όχι μόνο την απώλεια βάρους, αλλά και την εσωτερική αναδόμηση και την εξωτερική μας ακτινοβολία, την διαύγεια, την αίσθηση υγείας, χαράς και ενέργειας, επιτρέποντας στο σώμα μας να κάνει διάλειμμα από την δύσκολη διαδικασία της επεξεργασίας δύσπεπτων τροφών, που αποδυναμώνουν τα συστήματα και τα συναισθήματά μας.

 

Πώς να προετοιμαστείτε για την Κβαντική Διατροφή Ευεξίας

Κάνετε μία γενική Μικροβιολογική εξέταση για να έχετε μία συνολική εικόνα της υγείας σας, γνωρίζοντας π.χ. τα επίπεδα χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, σιδήρου, γλυκόζης, κ.λπ.

Βεβαιωθείτε, με την ιατρική σας διάγνωση, που είναι απαραίτητη, ότι η υγεία σας είναι καλή, πριν αρχίσετε την δίαιτα. Στη συνέχεια, ο Ειδικός Κβαντικής Βιο-Βιο-Ανάδρασης θα εντοπίσει και θα μειώσει το άγχος σας, με βάση την διάγνωση. Επειδή δεν αισθάνεστε άρρωστος, δεν σημαίνει ότι βρίσκεστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση.

Η τροφική διαδικασία είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ό,τι επιλέγουμε να βάλουμε στο πιάτο μας έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην σωματική, αλλά και στην νοητική μας ευεξία.

 

Ξεφορτωθείτε τις Εθιστικές Τροφές (Trigger Foods)

Μπορεί να στηρίζεστε στην εγκράτειά σας για να μείνετε μακριά από ένα χάμπουργκερ, αλλά γιατί να δελεάσετε τον εαυτό σας; Οργανώστε τα ντουλάπια και το ψυγείο, αφαιρώντας τα επιβλαβή τρόφιμα. Μειώστε την κατανάλωση: αλκοόλ, γλουτένης (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βύνη), ζάχαρης (και μέλι, τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και σιρόπι), καφεΐνης. Εφοδιαστείτε με ποικιλία λαχανικών, ωμών ξηρών καρπών, σπόρων και φρούτων.

 

Θυμηθείτε, οι πρώτες μέρες είναι οι δυσκολότερες

Γι 'αυτό είναι σημαντική η Κβαντική Βιο-Βιο-Ανάδραση ανίχνευσης και μείωσης του άγχους πριν ξεκινήσετε. Υπάρχουν τρόποι υποστήριξης για να ανταπεξέλθετε:  Η χαλάρωση είναι το κλειδί. Μην φορτώνετε το πρόγραμμά σας ή πιέζετε τον εαυτό σας αυτή την περίοδο. Περικόψτε τα ασήμαντα και εστιάστε στα σημαντικά. Θα νιώσετε καλύτερα από την δεύτερη εβδομάδα, ειδικά όταν θα βλέπετε την απώλεια βάρους.

 

Προετοιμάστε τις Επιθυμίες σας

Είναι πιθανό κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης και της προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα να νιώθετε έντονη επιθυμία για ζάχαρη, που είναι καλό να αποφεύγεται, διότι στερεί το σώμα από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία μειώνει την ενέργεια και προκαλεί περισσότερη επιθυμία. Ο οργανισμός ψάχνει για θρεπτικά συστατικά, π.χ. αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, βιταμίνες, που δεν παίρνει ποτέ. Λιμοκτονεί, γιατί δεν του δίνετε τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη (άδειες θερμίδες). Έχετε θελήσει ποτέ να φάτε ένα κομμάτι σοκολάτα ή ένα μπισκότο, αλλά δεν σταματήσατε στο ένα; Αυτό είναι το μεγάλο «λευκό ψέμα»: Θα φάω μόνο ένα. Και μετά λέτε στον εαυτό σας: Δεν πειράζει, θα φάω και το υπόλοιπο. Δίαιτα από αύριο. Και το αύριο δεν έρχεται ποτέ.

 

Σπάζοντας τον κύκλο, θα μπορέσετε να παίρνετε περισσότερη ενέργεια από λιγότερο γλυκές τροφές, εξαλείφοντας την επιθυμία. Τρόφιμα που μειώνουν την επιθυμία: κριτσίνια σουσαμιού με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι, φράουλες με γάλα αμυγδάλου, ή λίγα καρύδια με φρούτα. Η πρόσληψη αμινοξέων με σωστή διατροφή βοηθά στην μείωση του εθισμού στη ζάχαρη, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με μία συνεδρία Κβαντικής Βιο-Βιο-Ανάδρασης, που στέλνει εκπαιδευτικά σήματα συχνοτήτων στον υποθάλαμο, στο κέντρο δηλαδή της ικανοποίησης των επιθυμιών.


Απεξάρτηση από την καφεΐνη.

Η κατανάλωση καφεΐνης οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή αδρεναλίνης, που συσσωρεύεται στο σώμα, προκαλώντας ένταση και πονοκεφάλους, ταλαιπωρώντας τα επινεφρίδια (σύνδρομο χρόνιας κόπωσης από υπερπαραγωγή αδρεναλίνης) και αφήνοντας μία αίσθηση κούρασης, και μεγαλύτερη ανάγκη για καφεΐνη. Δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι (≈220 γρ), ή ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι ή χαμομήλι, ή έναν φυτικό καφέ χωρίς καφεΐνη, την ώρα που συνήθως πίνατε καφέ. Είναι σημαντικό να κατεβάσετε τους ρυθμούς σας, όσο αποβάλλετε την καφεΐνη.


Κρατήστε Ημερολόγιο Υγείας

Εκτός από την αλλαγή της διατροφής σας, είναι σημαντική η διατήρηση ενός ημερολογίου υγείας. Μπαίνοντας σε αυτή την διαδικασία, ξέρουμε ότι βγαίνουμε από τον αυτόματο πιλότο και αποκτούμε επίγνωση των αισθημάτων και των πράξεών μας, ακόμα και εκείνων που θέλαμε να αποφύγουμε. Το ημερολόγιο ενισχύει την επίγνωση όσων συμβαίνουν στην ζωή μας: συναισθήματα, αναμνήσεις, σκέψεις. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να σωπάσει και να σκεφτεί, καθορίζοντας τους στόχους του, κυρίως αναφορικά με το επιθυμητό μας βάρος. Είναι σαν να κρατάμε στα χέρια μας έναν χάρτη που μας οδηγεί στον προορισμό μας. Αν χαθούμε, ξέρουμε γιατί. Αλλιώς είμαστε στο σκοτάδι, σε τροφική ομίχλη.


Συνεχίστε να κινείστε

Κατά την διάρκεια του «καθαρισμού»  πρέπει να είμαστε χαλαροί, αλλά να μην αμελούμε την σωματική άσκηση, που είναι κρίσιμη για την συνολική νοητική και σωματική ευεξία μας και βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή μας. Περίπατοι στον καθαρό αέρα, βαθιές αναπνοές και επαφή με το περιβάλλον βοηθούν και αυξάνουν τις έκκριση ενδορφινών και σεροτονίνης.


Διαλογιστείτε

Ο όρος «διαλογισμός», συχνά προκαλεί φόβο ή αμφισβήτηση. Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε 10 βαθιές κοιλιακές, διαφραγματικές αναπνοές, όπως στη γιόγκα, για να αυξήσετε τα επίπεδα οξυγόνου. Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι με προβλήματα βάρους παρουσιάζουν θωρακική αναπνοή. Λόγω του άγχους δυσκολεύονται να αναπνεύσουν βαθιά, γεγονός που δημιουργεί διαταραχές στην οξυγόνωση των κυττάρων, προκαλώντας, σε προχωρημένο στάδιο, την οξείδωσή τους. Νιώθοντας συνειδητά την θεραπευτική αναπνοή να μπαίνει και να βγαίνει από το σώμα σας, βρείτε το κέντρο σας και ενεργοποιηθείτε.

Αποκτήστε Επίγνωση
Δώστε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χρόνο και χώρο και αρνηθείτε την επιστροφή στις παλιές συνήθειες, στο σώμα σας από το παρελθόν. Έτσι θα επιτύχετε το επόμενο επίπεδο ευεξίας. Απλά θυμηθείτε ότι εσείς είστε ο αρχιτέκτονας του σώματός σας.

 

Η Κβαντική Διατροφή Ευεξίας διδάσκει τρόπους υγιεινής και μακράς διαβίωσης, όχι προσωρινά, αλλά μόνιμα, συνδυάζοντας τις διατροφικές συνήθειες με την ενδοσκόπηση, αυξάνοντας την συνειδητότητα και μεγιστοποιώντας τον μεταβολισμό, αλλά κυρίως γνωρίζοντας τον εαυτό μας.

 

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας

 

 

Φυτοχημικά

Δράση

Πηγές

Φλαβονοειδή

Αντιοξειδωτική, αντικαρκινική, προστασία από καρδιακές παθήσεις

Κρεμμύδια, μπρόκολα, κόκκινα σταφύλια, μήλα, κεράσια, εσπεριδοειδή, μούρα, ντομάτες

Φαινολικές ενώσεις

Αντιοξειδωτική, αναστολή καρκινικών αλλαγών

Καρύδια, μούρα,  πράσινο τσάι

Σουλφίδες

Αντιοξειδωτική, αντικαρκινική, αποτροπή πήξης του αίματος

Σκόρδα, κρεμμύδια, φρέσκα κρεμμύδια

Λυκοπένιο

Αντιοξειδωτική, αντικαρκινική

Ντομάτες, κόκκινο γκρέιπφρουτ, καρπούζι, βερίκοκα, αχλάδια

Ισοθειιοκυανίτες, Ινδόλια

Παρεμπόδιση της ανάπτυξης του καρκίνου

Μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών

Phthalides

Ελάττωση αρτηριακής πίεσης, αντικαρκινική, μείωση της χοληστερόλης

Σέλινο, καρότα, μαϊντανός, παστινάκες, μάραθο

Τριτερπενοειδή

Αντιοξειδωτική, αντιβακτηριακή, προλαμβάνει τα στομαχικά έλκη

Πιπεριές, κανέλα, δεντρολίβανο, θυμάρι, μπαχάρι

Ανθοκυάνες

Αντιοξειδωτική, μείωση χοληστερόλης, τόνωση ανοσοποιητικού

Μούρα, κεράσια, σταφύλια, σταφίδες

Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.

Καθηγήτρια στην Κβαντική Ακαδημία, Beverly Hills, California, U.S.Α.

Εκπαιδεύτρια της Κβαντικής Βιοανάδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο

Αριστούχος Μοριακής Βιολογίας, Delaware, U.S.A.

Κάτοχος 2 διδακτορικών:

1. Αριστούχος Ολιστικής Διατροφολογίας, U.S.A.

2. Κβαντική Βιο-Ανάδραση, MEDICAL BOARD CERTIFIED BIOFEEDBACK DOCTORATE IMUNE (THE INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY OF NATURE MEDICINE)

Μεταπτυχιακό στη Νευρο-Ανατομία, στη Νευροηλεκτρο-Φυσιολογία και στη Νευρολογία, Victor Babes University of Medicine and Pharmacy

Βραβευμένη για τις έρευνές της στη Μοριακή Βιολογία από το Dupont, Delaware, U.S.A. (Dupont Ιατρικών Ερευνών)

Υποψήφια Διδάκτωρ στην Κβαντική Ιατρική, U.S.A.

(Αναγνωρισμένη παγκοσμίως)

 

www.sciogreece.gr
www.indigogreece.gr
www.eductor.gr
0030 210 935 5677 (tel)
0030 210 9359136 (fax)
0030 6948827761 (mobile)

 

 

 

Επιστροφή σε όλα τα άρθρα